Veselka so nadzorniki razrešili iz nekrivdnih razlogov - kot razlog so navedli izgubo zaupanja v njegovo delo. Foto: BoBo
Veselka so nadzorniki razrešili iz nekrivdnih razlogov - kot razlog so navedli izgubo zaupanja v njegovo delo. Foto: BoBo

Z razrešitvijo Veselka so stekle tudi priprave na javni razpis za novega predsednika uprave, ki ga bo nadzorni svet pripravil v roku največ 60 dni.

Razpis za novega predsednika uprave bo po neuradnih informacijah najverjetneje objavljen v sredo, ne Veselko ne Brank pa ne nameravata kandidirati na razpisu za novega prvega moža Luke.

SD pravi, da je šlo za politično odločitev
Veselka so nadzorniki sicer razrešili iz nekrivdnih razlogov - kot razlog so navedli izgubo zaupanja v njegovo delo. Na njegovo razrešitev pa so se zdaj odzvali v SD-ju, kjer pravijo, da je njegova zamenjava "tipičen primer zamenjave iz političnih razlogov brez poslovne podlage". Socialni demokrati Slovenske Istre namreč menijo, da je Veselko Luko Koper vodil "profesionalno, transparentno in odgovorno, kar je očitno vidno tudi iz poslovnih rezultatov družbe".

V izjavi dodajajo, da "njegova zamenjava na politični osnovi odpira spomin na imenovanje Roberta Časarja, čigar delovanje na čelu pristanišča se je znašlo v središču podkupovalne afere," in se sprašujejo, ali se "ponovno obetajo politične igre, sumi, podkupovanja in gospodarska škoda, kar bi lahko dalo usodni udarec najpomembnejšemu podjetju v državi".

Zagotavljanje nemotenega poslovanja
Začasni vršilec dolžnosti Bojan Brank se bo v prihodnjih dneh srečal z vsemi najožjimi sodelavci in se seznanil s tekočimi dejavnostmi v družbi, pa so po opravljeni primopredaji sporočili iz Luke Koper. Vršilec dolžnosti predsednika uprave je pri tem poudaril, da bo njegova naloga v prihodnjih dveh mesecih predvsem zagotovitev nemotenega poslovanja do imenovanja novega predsednika uprave.

Razmere v družbi je Brank sicer ocenil za stabilne, saj Luka posluje normalno. Njegova naloga bo predvsem zagotavljanje pogojev za nadaljevanje že začetih dejavnosti, so še navedli v Luki.