Gospodarstvo
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 20 glasov Ocenite to novico!
Spletni iskalnik Najdi.si
Najbolj uporabljan spletni iskalnik je zdaj v lasti Telekoma. Foto: RTV SLO
Iskalnik je med najbolj obiskanimi in nenehno širi vsebine. Je Telekom le vmesna postaja? Foto: RTV SLO

Dodaj v

Telekom kupil iskalnik Najdi.si

Za nakup je odštel 8,55 milijona evrov
13. junij 2007 ob 13:59,
zadnji poseg: 13. junij 2007 ob 17:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Telekom Slovenije je kupil 75-odstotni delež podjetja Interseek, ki je lastnik vodilnega slovenskega iskalnika Najdi.si.

Telekom je za nakup večinskega deleža v podjetju odštel 8,55 milijona evrov. S tem so kupili tudi najbolj obiskano spletno stran v Sloveniji, Najdi.si, ki jo uporablja prek 800.000 Slovencev, kar je 85 odstotkov vseh slovenskih uporabnikov interneta. Nakup je v skladu s Telekomovo strategijo na področju medmrežnih storitev in vsebin, ki krojijo panogo elektronskih komunikacij.

Za nakupom Telekom nadaljuje tudi s prestrukturiranjem upravljanja in združevanja vsebin, obenem pa bodo lahko enake storitve in kakovost zagotovili tudi hčerinskim podjetjem v tujini.

S prenosom znanja pričakujejo, da bodo dosegli popolno sinergijo med organizacijskimi enotami, ki se ukvarjajo z multimedijskimi storitvami, sčasoma pa naj bi prerasle tudi v samostojno družbo.

Z novim znanjem še hitrejši napredek
"Z znanjem, ki ga imajo zaposleni v naši novi hčerinski družbi, bomo to lahko še hitreje uresničili. Še več, sedanjo kakovost bomo nadgradili in hkrati popestrili ponudbo," je bil ob podpisu pogodbe zadovoljen predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj.

Podjetje Interseek ima poleg Najdi.si v lasti več podobnih iskalnikov na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in BiH-u. Telekom še pojasnjuje, da bo v zakonsko določenem času nakup prijavil tudi uradu za varstvo konkurence.

Nakup 2 leti prepozno?
Na nakup iskalnika pa se je odzvala tudi družba Menea, ki upravlja portal slowwwenia.com. Direktor Aljoša Domijan meni, da se je nakup zgodil dve leti prepozno, saj naj bi iskalnik Google že prevzel vodilno vlogo v Sloveniji, k ameriškemu gigantu pa naj bi se steklo tudi že veliko oglaševalskega denarja. Prihodnost naj bi po mnenju Domijana imeli le specializirani iskalniki.

Prijavi napako
Komentarji
Blizzard
# 15.06.2007 ob 11:34
Se vedno je dominanten Google, vendar ce se ze isce kaj v Sloveniji pa je najdi.si le boljsi, kajti kar poskusite iskati na Google ali pa na Najdi.si in boste ugotovili, da je za ozko slovensko iskanje najdi.si veliko bolj uporaben kajti vrze veliko manj zadetkov kakor Google. Google iskalnik je enkraten za tiste ki so nezaposleni in imajo casa na pretek, za vse zaposlene pa je zotalna morija kajti komu se da brskati med milioni zadetkov???
hubert69
# 14.06.2007 ob 21:55
@gregameister: na začetku je pisalo 8.000.000. S pikami vred.
StaleY
# 14.06.2007 ob 14:19
To je zavajanje. Najdi.si ne uporablja toliko uporabnikov, ima pa toliko zadetkov na dan...tudi s strani istih uporabnikov....
gregameister
# 14.06.2007 ob 13:06
bene prosim če se naučiš brati
matko28
# 13.06.2007 ob 14:23
Z državnim denarjem se da marsikaj kupiti...tudi jaz bi nekaj kupil :)
bene
# 13.06.2007 ob 14:17
mhm... Zanimivo, samo ni pa mi jasno od kdaj je v sloveniji nataliteta tako zrasla, da nas je po novem 8.000.000. RTV SLO ze ve a ne? =)
Kazalo