Uber bo z novim denarjem širil svoje poslovanje, ki ga izvaja že v 54 državah in 200 mestih po vsem svetu. Foto: Reuters
Uber bo z novim denarjem širil svoje poslovanje, ki ga izvaja že v 54 državah in 200 mestih po vsem svetu. Foto: Reuters

Leta 2009 v ZDA ustanovljeno podjetje je zbralo kar milijardo dolarjev več od načrtovanih 1,8 milijarde. To izjemno uspešno podjetje je pri tradicionalnih taksistih povzročilo upor, saj se bojijo izgube posla.

Podjetje namreč prek mobilnih aplikacij povezuje stranke po vsem svetu, da dobijo prevoz z voznikom (taksi ali zasebni voznik) kot tudi deljene vožnje.

V številnih državah prepovedan
Uber bo z novim denarjem širil svoje poslovanje, ki ga izvaja že v 54 državah in 200 mestih po vsem svetu. Zaradi vedno večje priljubljenosti podjetja v številnih državah potekajo tudi pravosodne akcije proti Uberju - nazadnje so ga prepovedali v Indiji, ker je v New Delhiju eden od voznikov posilil žensko stranko.

Uber tožijo tudi v Franciji, Nemčiji, na Tajskem in drugje. Špansko sodišče mu je decembra prepovedalo poslovati v državi, Uber pa je zdaj sporočil, da se bo tam ukvarjal z dostavo hrane. Za uvod sicer le v Barceloni, kjer bodo voznike povezovali s strankami in restavracijami.