Stavka je po mnenju uprave škodljiva za podjetje in nepotrebna (slika je simbolična). Foto: BoBo
Stavka je po mnenju uprave škodljiva za podjetje in nepotrebna (slika je simbolična). Foto: BoBo
Elektro Primorska stavka

Vodja sindikata Vater Vodopivec upa, da se bo uprava le odločila za neposredne pogovore. Zaposleni so se za stavko odločili po tem, ko je vodstvo novogoriške družbe zaradi slabšega poslovnega izida od načrtovanega namesto izplačila praznične nagrade v višini najmanj 1465,21 evra bruto na zaposlenega predlagalo enkratno izplačilo vsem zaposlenim v družbi, z izjemo direktorjev sektorjev, v višini 354,73 evra bruto na zaposlenega.

Izpeljali triurno stavko
Sindikat je prejšnji teden dogovor zavrnil, prav tako pa ni pristal na predlog uprave o ustanovitvi arbitražnega sveta za rešitev problema. Danes so že izpeljali triurno stavko, svoje aktivnosti pa bodo v naslednji dneh še stopnjevali. Tako naj bi v sredo stavkali pet ur, naslednji dan pa naj bi roke prekrižali tekom celega osemurnega delavnika.

Po oceni stavkovnega odbora je bila stavkovna udeležba danes domala 100-odstotna, pri čemer so tudi v času stavke zagotovili odpravo manjših okvar, tako da stavka odjemalcev električne energije ni prizadela. Stavkajoči so se z upravo sicer pripravljeni pogovarjati o dinamiki izplačila nagrad.

Uprava ne želi "medijske vojne"
Iz uprave Elektra Primorska, kjer menijo, da je stavka preuranjena, so tekom dneva sicer sporočili, da se "medijski vojni" s sindikatom ne nameravajo pridružiti, da pa so na voljo za pogovore, na katere so tudi danes povabili predsednika sindikata.

V društvu Mali delničarji - Skupaj smo močnejši pa so sindikat danes pozvali k zamrznitvi stavke in začetku pogajanj z upravo. V primeru povzročitve poslovne škode delničarjem Elektra Primorska pa v društvu ne izključujejo uporabe instrumenta odškodninske odgovornosti zoper organizatorje stavke.

Elektro Primorska stavka