Koroška
slice
Urgenca bolnišnico Slovenj Gradec pahnila v izgubo
Izguba se z leti čedalje bolj kopiči, 13. marec 2017 ob 16:00 Slovenjgraška bolnišnica je leto 2016 končala s 781.000 evri izgube.
21
Gašperšič: Konec je razprav, ali hitra cesta proti Koroški bo ali je morda ne bo
34
10. marec 2017 ob 15:35 Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je ob obisku na Koroškem in Šaleškem ogledal del trase hitre ceste in pojasnil, da naj bi gradnjo po načrtih končali konec leta 2023.
Na poti do uspeha s 300 prostovoljci olupila dve toni ingverja
41
28. februar 2017 ob 20:58 Maja Wasa je poslovno pot začela pred štirimi leti v projektu Podjetno v svet podjetništva. Svoj ingverjev napitek prodaja v Evropi in z njim prodira tudi v Severno Ameriko.
#MMCdebata: "Tudi v Sloveniji bi morala biti samo slovenščina edini in uraden jezik"
40
18. februar 2017 ob 06:21 "Zanimivo, kako so Avstrijci nestrpen in aroganten narod. Škoda, ker nimajo namesto nas Hrvatov za sosede," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na osnutek nove deželne ustave na ...
V nemščini je izšel zajeten pregled slovenske kulturne zgodovine na Koroškem
3
9. februar 2017 ob 19:58 " Moderno, inovativno in referenčno delo, ki odpira tudi pogled v prihodnost in izžareva evropski duh. " Gre za opis enciklopedije v nemškem jeziku, ki vsebuje nova spoznanja iz specifičnih ...
Korošce skrbi, da bo za severni del hitre ceste zmanjkalo denarja, Dars jih miri Na Koroškem se bojijo, da bo po izgradnji odseka hitre ceste od avtoceste do Velenja za nadaljnji odsek proti Koroški zmanjkalo denarja, a Dars zagotavlja, da bo oba odseka obravnaval enakovredno.
21
Na Koroškem obljube o normalni cesti poslušajo že več kot deset let Korošica Irena Linasi Rogač samo z vožnjami v Ljubljano vsako leto izgubi sedem dni. Mnogi mladi Korošci pa so se naveličali čakanja na štiripasovnico, ki bi jih povezala s štajersko avtocesto.
50
Prevaljski obrat Leka bodo širili in dodatno zaposlovali Novartis, pod okrilje katerega sodi družba Lek, je potrdil širitev proizvodnje na Prevaljah – do leta 2019 bodo zgradili nov objekt za proizvodnjo širokospektralnega antibiotika in dodatno ...
29
Za sanacijo Mežiške doline letos 750 tisočakov Sanacija s težkimi kovinami obremenjenega okolja v zgornji Mežiški dolini se v okviru 15-letnega vladnega programa v letu 2017 nadaljuje. Letos je za sanacijo predvidenih 750 tisoč evrov.
3
Informacije o vselitvi prebežnikov vznemirile Dravograjčane V Dravogradu nekatere občane razburjajo informacije, da naj bi država načrtovala vselitev beguncev v državni stanovanji, zato bo v četrtek izredna seja občinskega sveta. Opozicijske svetnike ...
47
Počivalšek: Koroška ima vse možnosti, da dobi lesni center Možnosti Koroške, da se tam vzpostavi lesni center, so velike, ker so v regiji vsi pogoji za to, meni gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
6
Ruski zdravnik vrača Rimski vrelec občini Kompleks Rimski vrelec v Kotljah se vrača v lastništvo občini Ravne na Koroškem. Ruski zdravnik, ki ga je kupil leta 2012, se namreč ni držal dogovora o obnovi. Z občino je sklenil poravnavo.
26
Izjemen porast števila samomorov v koroški regiji Slovenija še vedno spada med države, ki so zaradi samomora bolj ogrožene, a kljub temu je na tem področju zaznati izboljšanje stanja. Nasprotno pa velja za koroško regijo.
56
Koroški muzeji drevi odprti do nočnih ur Drevi bo mogoče Muzej Radlje ob Dravi, Muzej mineralov Remšnik in Rojstno hišo Huga Wolfa v Slovenj Gradcu obiskati tudi v tako rekoč nočnih urah.
Brezposelni z dela Koroške se lahko vključijo v podjetniški projekt Brezposelni, ki imajo stalno prebivališče v občinah Radlje ob Dravi, Podvelka ali Ribnica na Pohorju in imajo podjetniške ideje, se lahko prijavijo za vključitev v projekt Podjetno v svet ...

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Enostavna fizična dela
Za večje odbojkarske dogodke išečmo večje število prostovoljcev, za različna delavna mesta.  V obdobju od meseca maja do konca septembra organiziramo 3 večje odgobojkarske ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:50 Artevisione Magazine: Carlo Vidoni
16:20 Zona sport

TV Maribor

15:45 Davi, izobraževalno-informativna oddaja
17:00 Dober dan, Koroška, oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve danes

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva, obvestila
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo