Koroška
slice
#MMCdebata: "Tudi v Sloveniji bi morala biti samo slovenščina edini in uraden jezik"
48. MMC-debata o osnutku nove deželne ustave na avstrijskem Koroškem, 18. februar 2017 ob 06:21 "Zanimivo, kako so Avstrijci nestrpen in aroganten narod. Škoda, ker nimajo namesto nas Hrvatov za sosede," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na osnutek nove deželne ustave na ...
38
V nemščini je izšel zajeten pregled slovenske kulturne zgodovine na Koroškem
3
9. februar 2017 ob 19:58 " Moderno, inovativno in referenčno delo, ki odpira tudi pogled v prihodnost in izžareva evropski duh. " Gre za opis enciklopedije v nemškem jeziku, ki vsebuje nova spoznanja iz specifičnih ...
Korošce skrbi, da bo za severni del hitre ceste zmanjkalo denarja, Dars jih miri
21
7. februar 2017 ob 14:30 Na Koroškem se bojijo, da bo po izgradnji odseka hitre ceste od avtoceste do Velenja za nadaljnji odsek proti Koroški zmanjkalo denarja, a Dars zagotavlja, da bo oba odseka obravnaval enakovredno.
Na Koroškem obljube o normalni cesti poslušajo že več kot deset let
50
31. januar 2017 ob 10:13 Korošica Irena Linasi Rogač samo z vožnjami v Ljubljano vsako leto izgubi sedem dni. Mnogi mladi Korošci pa so se naveličali čakanja na štiripasovnico, ki bi jih povezala s štajersko avtocesto.
Prevaljski obrat Leka bodo širili in dodatno zaposlovali
29
27. januar 2017 ob 13:51 Novartis, pod okrilje katerega sodi družba Lek, je potrdil širitev proizvodnje na Prevaljah – do leta 2019 bodo zgradili nov objekt za proizvodnjo širokospektralnega antibiotika in dodatno ...
Za sanacijo Mežiške doline letos 750 tisočakov Sanacija s težkimi kovinami obremenjenega okolja v zgornji Mežiški dolini se v okviru 15-letnega vladnega programa v letu 2017 nadaljuje. Letos je za sanacijo predvidenih 750 tisoč evrov.
3
Informacije o vselitvi prebežnikov vznemirile Dravograjčane V Dravogradu nekatere občane razburjajo informacije, da naj bi država načrtovala vselitev beguncev v državni stanovanji, zato bo v četrtek izredna seja občinskega sveta. Opozicijske svetnike ...
47
Počivalšek: Koroška ima vse možnosti, da dobi lesni center Možnosti Koroške, da se tam vzpostavi lesni center, so velike, ker so v regiji vsi pogoji za to, meni gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
5
Ruski zdravnik vrača Rimski vrelec občini Kompleks Rimski vrelec v Kotljah se vrača v lastništvo občini Ravne na Koroškem. Ruski zdravnik, ki ga je kupil leta 2012, se namreč ni držal dogovora o obnovi. Z občino je sklenil poravnavo.
26
Izjemen porast števila samomorov v koroški regiji Slovenija še vedno spada med države, ki so zaradi samomora bolj ogrožene, a kljub temu je na tem področju zaznati izboljšanje stanja. Nasprotno pa velja za koroško regijo.
56
Koroški muzeji drevi odprti do nočnih ur Drevi bo mogoče Muzej Radlje ob Dravi, Muzej mineralov Remšnik in Rojstno hišo Huga Wolfa v Slovenj Gradcu obiskati tudi v tako rekoč nočnih urah.
Brezposelni z dela Koroške se lahko vključijo v podjetniški projekt Brezposelni, ki imajo stalno prebivališče v občinah Radlje ob Dravi, Podvelka ali Ribnica na Pohorju in imajo podjetniške ideje, se lahko prijavijo za vključitev v projekt Podjetno v svet ...
Višja odmera stavbnega zemljišča razburja občane Slovenj Gradca Slovenjgraški obrtniki so ogorčeni nad višjimi odmerami nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in napovedujejo tudi proteste. Župan Andrej Čas pa je že napovedal spremembe občinskega odloka.
6
Žičnice na Kopah bo po novem upravljala Robeta Družba Robeta iz Slovenj Gradca je novi najemnik žičnic na Kopah.
12
Soglasno razrešen direktor CSD Slovenj Gradec Svet Centra za socialno delo Slovenj Gradec je na sredini seji razrešil direktorja Jurija Šumečnika. Odločitev so člani sveta sprejeli soglasno. Za v. d.
16

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
vodja skupine Nefiks jezikovnega kluba
Ker je znanje tujih jezikov zelo pomembno in nujno pri iskanju zaposlitve, smo se letos ponovno odločili, da omogočimo mladim, da pridejo do tako potrebnega znanja brezplačno in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
11:05 Slovenska kronika

Radio Koper

09:10 Prireditve danes
09:30 Poročila

Radio Maribor

09:00 Novice
09:30 Radijska tribuna
Kazalo