Koroška
slice
Začasna selitev iz najlepšega mesta na svetu v mesto miru
Fotografski projekt Matjaža Rušta in Roberta Marina, 4. julij 2017 ob 09:05 Matjaž Rušt in Robert Marin se v okviru projekta Živela umetnost!
2
Sedem ovc končalo pod medvedovimi kremplji
19
27. junij 2017 ob 16:19 Na pobočju Pece je v soboto medved pokončal sedem ovc in poškodoval dve jagnjeti.
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej
1
24. junij 2017 ob 20:24 Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
Lavre bo spet vodil slovenjgraško bolnišnico
3
16. junij 2017 ob 12:56 Po enoletnem vodenju UKC-ja Maribor kot v. d. direktorja se Janez Lavre vrača v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer bo prihodnji teden znova prevzel vodenje bolnišnice - kot vršilec dolžnosti.
Korošci zahtevali gradnjo 3. razvojne osi in zagrozili z nepokorščino
53
5. junij 2017 ob 19:42 V središču Raven na Koroškem je na shodu v podporo gradnji 3. razvojne osi okoli 400 ljudi izrazilo pričakovanje, da bo država čim prej zgradila hitro cesto na Koroško. "Korošci sporočamo Ljubljani, ...
Na Koroškem so se spomnili zadnjih bojev 2. svetovne vojne Na Poljani pri Prevaljah so s slovesnostjo zaznamovali 72. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.
45
105-milijonska Novartisova naložba v novo Lekovo tovarno na Prevaljah Na Prevaljah so položili temeljni kamen za gradnjo nove Lekove tovarne antibiotika širokega spektra. Gre za največjo naložbo Novartisa v Sloveniji.
19
40 milijonov evrov za dotrajane ceste na Koroškem Direkcija za infrastrukturo namerava do konca prihodnjega leta nameniti 40 milijonov evrov za obnovo državnih cest na Koroškem. Že letos se bodo v Mežiški dolini odprla tri gradbišča.
14
Kompleks Rimski vrelec: občina bo znova skušala prodati propadajoči kulturni spomenik Kulturni spomenik lokalnega pomena, kompleks Rimski vrelec v Kotljah, ki obsega 17 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem ter vrtino z izvirom ...
19
Urgenca bolnišnico Slovenj Gradec pahnila v izgubo Slovenjgraška bolnišnica je leto 2016 končala s 781.000 evri izgube.
21
Gašperšič: Konec je razprav, ali hitra cesta proti Koroški bo ali je morda ne bo Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je ob obisku na Koroškem in Šaleškem ogledal del trase hitre ceste in pojasnil, da naj bi gradnjo po načrtih končali konec leta 2023.
35
Na poti do uspeha s 300 prostovoljci olupila dve toni ingverja Maja Wasa je poslovno pot začela pred štirimi leti v projektu Podjetno v svet podjetništva. Svoj ingverjev napitek prodaja v Evropi in z njim prodira tudi v Severno Ameriko.
41
#MMCdebata: "Tudi v Sloveniji bi morala biti samo slovenščina edini in uraden jezik" "Zanimivo, kako so Avstrijci nestrpen in aroganten narod. Škoda, ker nimajo namesto nas Hrvatov za sosede," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na osnutek nove deželne ustave na ...
40
V nemščini je izšel zajeten pregled slovenske kulturne zgodovine na Koroškem " Moderno, inovativno in referenčno delo, ki odpira tudi pogled v prihodnost in izžareva evropski duh. " Gre za opis enciklopedije v nemškem jeziku, ki vsebuje nova spoznanja iz specifičnih ...
3
Korošce skrbi, da bo za severni del hitre ceste zmanjkalo denarja, Dars jih miri Na Koroškem se bojijo, da bo po izgradnji odseka hitre ceste od avtoceste do Velenja za nadaljnji odsek proti Koroški zmanjkalo denarja, a Dars zagotavlja, da bo oba odseka obravnaval enakovredno.
21

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji 29. mednarodnega festivala Poletje v stari Ljubljani
Iščejo se prostovoljci/ke za sodelovanje v okviru 29. mednarodnega glasbenega festivala Poletje v stari Ljubljani. Delo obsega: - pomoč pri organizaciji festivala, - delo na ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:25 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:30 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo