Koroška
slice
Proslava ob dnevu reformatorjev, upornikov vseh vrst
Slavnostni govornik je bil minister Dejan Prešiček, 31. oktober 2018 ob 10:26 Trubar in njemu podobni uporniki so rušili ustaljeni socialni in politični red.
60
Koroški delavci: Hočemo višje plače!
68
25. oktober 2018 ob 15:47 Na Ravnah na Koroškem se je z zahtevo po višjih plačah zbrala več kot 500-glava množica delavcev iz vse Koroške.
Nova Lekova tovarna na Prevaljah skoraj zgrajena, njena usoda pa neznana
32
21. oktober 2018 ob 17:20 Medtem ko na novo zgrajenem glavnem objektu Leka na Prevaljah potekajo zaključna gradbena dela na ostrešju in fasadi, pa informacij o tem, kakšna bo prihodnost te tovarne, še ni.
V Črni na Koroškem ogorčeni nad zaprtjem edine bančne poslovalnice
56
11. oktober 2018 ob 18:00 V Črni na Koroškem so ogorčeni nad napovedjo NLB-ja, da bo zaprla edino poslovalnico v občini.
Andrej Čas: Nestrankarski župan je prednost za lokalno skupnost
34
10. oktober 2018 ob 06:27 Slovenj Gradec je na pragu enega največjih naložbenih obdobij v zadnjem času, saj je za izvedbo pripravljenih za več kot 20 milijonov evrov projektov.
Kandidaturo za župana Slovenj Gradca napovedali: Čas, Klugler in Breznik Županske kandidature so v mestni občini Slovenj Gradec doslej napovedali dosedanji župan Andrej Čas, direktor javnega zavoda Spotur Tilen Klugler in podjetnik Andrej Breznik.
4
Na Koroškem primanjkuje delovne sile, podjetja iščejo v tujini Več koroških podjetij se že nekaj časa spoprijema s pomanjkanjem delavcev, zato jih v zadnjem obdobju iščejo tudi v tujini.
148
Katero od "ravenskih sramot" bo z loterijskim denarjem uredila občina? 4,6 milijona evrov vredna sedmica je šla v Občino Ravne na Koroškem, od tega 690.000 evrov v občinski proračun. Občinarji zdaj tuhtajo, kako potrošiti nepričakovani denar.
28
Povprečne vrednosti svinca v krvi otrok iz Zgornje Mežiške doline se ne zmanjšujejo Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je po letih 2008 in 2013 izvedel tretjo prevalenčno študijo, ki je pokazala, da se v Zgornji Mežiški dolini obremenjenost otrok s svincem ne zmanjšuje več.
6
Županu občine Radlje ob Dravi so vročili obtožnico zaradi jemanja podkupnine Županu občine Radlje ob Dravi Alanu Bukovniku so v petek vročili obtožnico zaradi očitkov o jemanju podkupnine. Njegova odvetnica Irma Pavlinič Krebs pa je napovedala ugovor na obtožnico.
9
Na Koroškem so narasle vode ogrozile nekaj objektov Na Koroškem je v četrtek zvečer neurje z močnimi nalivi povzročalo težave v občinah Slovenj Gradec, Dravograd in Prevalje.
1
Zrak okoli hmeljišč, ki razburjajo Korošce, bodo dejavno nadzorovali Lani so se v bližino nekaterih naselij občine Slovenj Gradec razširila hmeljišča, kar je razburilo prebivalce. Zdaj so z občino dosegli dogovor o monitoringu zraka in hmeljišč.
30
Na Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak Na 1699 metrov visoki Uršlji gori stoji najvišje ležeči slovenski čebelnjak. Ni dolgo, kar so ga postavili koroški čebelarji. Čebelja paša bo glede na gorsko podnebje trajala od maja do avgusta.
6
Rimski vrelec bo tokrat srečo poskusil s kitajskimi vlagatelji Potem ko je v letu 2016 dokončno propadel posel z ruskim kupcem Rimskega vrelca, je občina Ravne na Koroškem nepremičnino pred kratkim predstavila potencialnim kitajskim investitorjem.
15
Gašperšič upa, da se čim prej razreši zastoj pri projektu tretje razvojne osi Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je Korošcem zagotovil, da gre projekt gradnje 3. razvojne osi naprej, hkrati pa je izrazil upanje, da se čim prej razreši zastoj na spodnjem delu trase, ki ...
28

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:20 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG
14:30 Pop news TV - a cura di Marco Biondi, ponovitev

TV Maribor

14:20 Dober dan, Dornava, ponovitev
15:00 Prodajna okna

Radio Koper

14:00 Nedelja na športnih igriščih
15:00 Pesem tedna

Radio Maribor

13:10 Želeli ste, poslušajte
14:30 Poročila,obvestila
Kazalo