Koroška
slice
Informacije o vselitvi prebežnikov vznemirile Dravograjčane
MNZ miri krajevno prebivalstvo, 10. januar 2017 ob 19:30 V Dravogradu nekatere občane razburjajo informacije, da naj bi država načrtovala vselitev beguncev v državni stanovanji, zato bo v četrtek izredna seja občinskega sveta. Opozicijske svetnike ...
47
Počivalšek: Koroška ima vse možnosti, da dobi lesni center
5
19. december 2016 ob 16:56 Možnosti Koroške, da se tam vzpostavi lesni center, so velike, ker so v regiji vsi pogoji za to, meni gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
Ruski zdravnik vrača Rimski vrelec občini
26
8. november 2016 ob 13:33 Kompleks Rimski vrelec v Kotljah se vrača v lastništvo občini Ravne na Koroškem. Ruski zdravnik, ki ga je kupil leta 2012, se namreč ni držal dogovora o obnovi. Z občino je sklenil poravnavo.
Izjemen porast števila samomorov v koroški regiji
56
4. oktober 2016 ob 17:30 Slovenija še vedno spada med države, ki so zaradi samomora bolj ogrožene, a kljub temu je na tem področju zaznati izboljšanje stanja. Nasprotno pa velja za koroško regijo.
Koroški muzeji drevi odprti do nočnih ur
1. oktober 2016 ob 13:37 Drevi bo mogoče Muzej Radlje ob Dravi, Muzej mineralov Remšnik in Rojstno hišo Huga Wolfa v Slovenj Gradcu obiskati tudi v tako rekoč nočnih urah.
Brezposelni z dela Koroške se lahko vključijo v podjetniški projekt Brezposelni, ki imajo stalno prebivališče v občinah Radlje ob Dravi, Podvelka ali Ribnica na Pohorju in imajo podjetniške ideje, se lahko prijavijo za vključitev v projekt Podjetno v svet ...
Višja odmera stavbnega zemljišča razburja občane Slovenj Gradca Slovenjgraški obrtniki so ogorčeni nad višjimi odmerami nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in napovedujejo tudi proteste. Župan Andrej Čas pa je že napovedal spremembe občinskega odloka.
6
Žičnice na Kopah bo po novem upravljala Robeta Družba Robeta iz Slovenj Gradca je novi najemnik žičnic na Kopah.
12
Soglasno razrešen direktor CSD Slovenj Gradec Svet Centra za socialno delo Slovenj Gradec je na sredini seji razrešil direktorja Jurija Šumečnika. Odločitev so člani sveta sprejeli soglasno. Za v. d.
16
Slovenska in avstrijska Koroška - v turizmu kot noč in dan Medtem ko avstrijska Koroška v turizmu ustvari milijardo evrov prihodka, gre slovenski Koroški precej slabše.
71
Prevalje: Arso zavrnil vse zahteve za vstop v postopek izdaje okoljevarstvenega dovoljenja Agencija za okolje (Arso) je zavrnila vseh 12 prejetih zahtev za vstop v postopek izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za delovanje obrata za čiščenje zemlje, onesnažene s težkimi kovinami.
8
Foto: Na Prevaljah za milijon evrov škode, brez vlakov po dravski dolini Na Koroškem se nadaljuje čiščenje po neurjih, ki so v ponedeljek povzročila številne plazove.
18
Toča v Brkinih poškodovala strehe, na Koroškem poplave Popoldne je toča klestila po Brkinih, najhuje je bilo na Preložah in Ostrožnem Brdu, kjer so padala za oreh velika zrna.
28
Mežiškim triletnikom preverjajo vsebnost svinca v krvi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) tudi letos v okviru sanacijskega programa za Zgornjo Mežiško dolino organizira odvzem krvi triletnikov za preverjanje vsebnosti svinca v krvi.
8
Prva dela na tretji razvojni osi leta 2018 Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič napoveduje, da se bo tretja razvojna os, ki bo povezala odročne kraje na severu in jugu države z avtocestnim križem, začela graditi leta 2018.
17

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje francoskega jezika
Išče se prostovoljec, ki bi učil francosko 28-letnega begunca, ki živi v azilnem domu na Kotnikovi ulici. Tekoče govori angleško, farsi, arabsko in kurdsko.  Zelo ima rad jezike ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG
14:20 Euronews

TV Maribor

13:10 Pričevalci: Henrik Travnik, dokumentarna oddaja
15:00 Vlado Kreslin in Beltinška banda, 1992, koncert, ponovitev

Radio Koper

14:00 Morje in pomorščaki
14:30 Poročila

Radio Maribor

13:15 Obrazi sosednje ulice
14:30 Poročila,obvestila
Kazalo