Koroška
slice
Slovenija in avstrijska Koroška skupaj razvijata kar nekaj turističnih produktov
Avstrijski turizem cveti, 11. februar 2018 ob 11:07 Vse več slovenskih turistov zimski dopust preživlja v sosednji Avstriji, ki je sicer z vidika ponudbe v turizmu od Slovenije za petino dražja.
8
Metalurgi, farmacevti in lesarji - gospodarstvo kliče, Koroška se odziva
26
4. februar 2018 ob 12:30 Na potrebe gospodarstva Koroške se v zadnjih letih vse bolj odzivajo tudi tamkajšnje srednje šole.
Gašperšič: Vsi roki za tretjo razvojno os na Koroškem še vedno dosegljivi
9
19. januar 2018 ob 16:52 Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je na Koroškem ogledal aktualna gradbišča, povezana s cestno infrastrukturo, in se s predstavniki regije pogovarjal o tretji razvojni osi.
Sedem državnih milijonov za Lekov proizvodni obrat na Koroškem
68
29. december 2017 ob 18:28 Ministrstvo za gospodarstvo je z Lekom sklenilo pogodbo o subvenciji v vrednosti sedmih milijonov evrov, ki bo izplačana v treh letih, denar bo namenjen za gradnjo novega proizvodnega objekta na ...
Vetrolom na Koroškem podrl vsaj 240.000 kubičnih metrov drevja
15
25. december 2017 ob 11:26 Nedavni vetrolom je na Koroškem poškodoval za najmanj 240.000 kubičnih metrov drevja, kažejo prve ocene. Območij nad 1000 metri nadmorske višine še niso pregledali.
Dela ekspresionističnega mojstra Otta Dixa kot jedro razstave v Slovenj Gradcu Koroška galerija je za jedro svoje zadnje letošnje mednarodne razstave, naslovljene Vojna, postavila svetovno znano istoimensko grafično serijo nemškega ekspresionističnega slikarja in grafika Otta ...
Za tovarno Lesno TIP kar dve ponudbi, obe višji od izklicne cene Stečajni upravitelj Lesne TIP Otiški Vrh je za nakup poslovne celote Lesne TIP, za katero je določil izhodiščno ceno v višini 5,5 milijona evrov, dobil dve ponudbi: eno v znesku 6,2 milijona evrov, ...
9
Slovenjgradčani vznemirjeni: Hmeljišča nastajajo preblizu naselij V zadnjih tednih je nekaj občanov slovenjgraške občine vznemirilo urejanje novih hmeljišč, ki so se po njihovih besedah preveč približala stanovanjskim objektom, zaradi česar so ustanovili civilno ...
26
Na Koroškem smrdelo zaradi počene cevi, nevarnosti za zdravje ni Močan vonj, ki so ga dopoldne zaznali Korošci, se je širil iz tovarne celuloze na avstrijskem Koroškem, so potrdili v Avstriji.
45
Za 74-letnico usodne poškodbe, ki ji jih je zadal oven Na kmetiji na Kozjem Vrhu nad Dravogradom je 74-letno lastnico kmetije okoli 9. ure napadel oven. Zaradi hudih poškodb so jo prepeljali v mariborski klinični center, kjer je kasneje umrla.
Na Šaleškem bi potrebovali še skoraj 160 postelj za oskrbo starejših V domovih za starejše v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki bi potrebovali še 157 postelj, v načrtu pa sta tudi nadgradnja velenjskega doma in gradnja oskrbovanih stanovanj.
1
Koroška štipendijska shema v 12 letih do izobrazbe pomagala 660 mladim Zanimanje za kadrovske štipendije v novem šolskem letu je na Koroškem veliko, so pojasnili na Regionalni razvojni agenciji. Na Koroškem so v 12 letih v shemo vključili kar 660 mladih.
Boxmark zapušča Koroško in proizvodnjo seli v Kidričevo Družba Boxmark Leather, ki je po propadu Preventa delno nadaljevala proizvodnjo šivanja avtomobilskih sedežnih prevlek na Koroškem, bo proizvodnjo v Otiškem Vrhu ugasnila do konca oktobra.
17
Rimski vrelec znova v prodajo Občina Ravne na Koroškem po neuspelem poslu z ruskim investitorjem jeseni načrtuje nove dejavnosti za prodajo propadajočega kompleksa Rimski vrelec v Kotljah.
9
Poklon Ljubi Prenner, ki ni nikoli izgubila poguma, kakor tudi svojega klobuka in kravate ne Odvetnica in pisateljica Ljuba Prenner se je v slovensko zgodovino zapisala kot človek, ki ga toge družbene opredelitve biološkega in družbenega spola niso ovirale pri tem, da bi živel, kot sam ...
7

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Joga za starejše v Lj. (Zalog)
V Dnevni center aktivnosti za starejše Zalog vabimo prostovolj-ca/-ko za vodenje joge v skupini aktivnih starejših. Joga bo potekala 1-krat ali 2-krat tedensko 60 minut ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

20:30 Istria e...dintorni
21:00 Tv Transfrontaliera - Lynx

TV Maribor

20:00 Pričevalci: Stanko in Mary Prosenak, dokumentarna oddaja
22:20 Spoznajmose.com, svetovalno–izobraževalna oddaja

Radio Koper

20:00 "Okrog osmih" z Mefom
22:00 Zrcalo dneva, Napovednik

Radio Maribor

20:00 Nedeljski koncert
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo