Koroška
slice
Na Koroškem so se spomnili zadnjih bojev 2. svetovne vojne
Poražene vojske so se poskušale prebiti v Avstrijo, 13. maj 2017 ob 18:12 Na Poljani pri Prevaljah so s slovesnostjo zaznamovali 72. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.
45
105-milijonska Novartisova naložba v novo Lekovo tovarno na Prevaljah
19
11. april 2017 ob 20:08 Na Prevaljah so položili temeljni kamen za gradnjo nove Lekove tovarne antibiotika širokega spektra. Gre za največjo naložbo Novartisa v Sloveniji.
40 milijonov evrov za dotrajane ceste na Koroškem
14
6. april 2017 ob 15:54 Direkcija za infrastrukturo namerava do konca prihodnjega leta nameniti 40 milijonov evrov za obnovo državnih cest na Koroškem. Že letos se bodo v Mežiški dolini odprla tri gradbišča.
Kompleks Rimski vrelec: občina bo znova skušala prodati propadajoči kulturni spomenik
18
29. marec 2017 ob 09:29 Kulturni spomenik lokalnega pomena, kompleks Rimski vrelec v Kotljah, ki obsega 17 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem ter vrtino z izvirom ...
Urgenca bolnišnico Slovenj Gradec pahnila v izgubo
21
13. marec 2017 ob 16:00 Slovenjgraška bolnišnica je leto 2016 končala s 781.000 evri izgube.
Gašperšič: Konec je razprav, ali hitra cesta proti Koroški bo ali je morda ne bo Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je ob obisku na Koroškem in Šaleškem ogledal del trase hitre ceste in pojasnil, da naj bi gradnjo po načrtih končali konec leta 2023.
34
Na poti do uspeha s 300 prostovoljci olupila dve toni ingverja Maja Wasa je poslovno pot začela pred štirimi leti v projektu Podjetno v svet podjetništva. Svoj ingverjev napitek prodaja v Evropi in z njim prodira tudi v Severno Ameriko.
41
#MMCdebata: "Tudi v Sloveniji bi morala biti samo slovenščina edini in uraden jezik" "Zanimivo, kako so Avstrijci nestrpen in aroganten narod. Škoda, ker nimajo namesto nas Hrvatov za sosede," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na osnutek nove deželne ustave na ...
40
V nemščini je izšel zajeten pregled slovenske kulturne zgodovine na Koroškem " Moderno, inovativno in referenčno delo, ki odpira tudi pogled v prihodnost in izžareva evropski duh. " Gre za opis enciklopedije v nemškem jeziku, ki vsebuje nova spoznanja iz specifičnih ...
3
Korošce skrbi, da bo za severni del hitre ceste zmanjkalo denarja, Dars jih miri Na Koroškem se bojijo, da bo po izgradnji odseka hitre ceste od avtoceste do Velenja za nadaljnji odsek proti Koroški zmanjkalo denarja, a Dars zagotavlja, da bo oba odseka obravnaval enakovredno.
21
Na Koroškem obljube o normalni cesti poslušajo že več kot deset let Korošica Irena Linasi Rogač samo z vožnjami v Ljubljano vsako leto izgubi sedem dni. Mnogi mladi Korošci pa so se naveličali čakanja na štiripasovnico, ki bi jih povezala s štajersko avtocesto.
50
Prevaljski obrat Leka bodo širili in dodatno zaposlovali Novartis, pod okrilje katerega sodi družba Lek, je potrdil širitev proizvodnje na Prevaljah – do leta 2019 bodo zgradili nov objekt za proizvodnjo širokospektralnega antibiotika in dodatno ...
29
Za sanacijo Mežiške doline letos 750 tisočakov Sanacija s težkimi kovinami obremenjenega okolja v zgornji Mežiški dolini se v okviru 15-letnega vladnega programa v letu 2017 nadaljuje. Letos je za sanacijo predvidenih 750 tisoč evrov.
3
Informacije o vselitvi prebežnikov vznemirile Dravograjčane V Dravogradu nekatere občane razburjajo informacije, da naj bi država načrtovala vselitev beguncev v državni stanovanji, zato bo v četrtek izredna seja občinskega sveta. Opozicijske svetnike ...
47
Počivalšek: Koroška ima vse možnosti, da dobi lesni center Možnosti Koroške, da se tam vzpostavi lesni center, so velike, ker so v regiji vsi pogoji za to, meni gospodarski minister Zdravko Počivalšek.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Izvajanje preventivnega projekta "Mladinske delavnice" po OŠ
Na Društvu za preventivno delo iščemo nove prostovoljce/ke za izvajanje preventivnega projeta "Mladinske delavnice" za šolsko leto 2017/2018. "Mladinske delavnice" se bodo ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

01:00 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:45 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo