Koroška
slice
Za tovarno Lesno TIP kar dve ponudbi, obe višji od izklicne cene
Največji stroj kupila družba Yildiz Entegre Adria, 16. november 2017 ob 12:44 Stečajni upravitelj Lesne TIP Otiški Vrh je za nakup poslovne celote Lesne TIP, za katero je določil izhodiščno ceno v višini 5,5 milijona evrov, dobil dve ponudbi: eno v znesku 6,2 milijona evrov, ...
9
Slovenjgradčani vznemirjeni: Hmeljišča nastajajo preblizu naselij
26
8. november 2017 ob 14:03 V zadnjih tednih je nekaj občanov slovenjgraške občine vznemirilo urejanje novih hmeljišč, ki so se po njihovih besedah preveč približala stanovanjskim objektom, zaradi česar so ustanovili civilno ...
Na Koroškem smrdelo zaradi počene cevi, nevarnosti za zdravje ni
45
3. november 2017 ob 16:13 Močan vonj, ki so ga dopoldne zaznali Korošci, se je širil iz tovarne celuloze na avstrijskem Koroškem, so potrdili v Avstriji.
Za 74-letnico usodne poškodbe, ki ji jih je zadal oven
10. oktober 2017 ob 17:16 Na kmetiji na Kozjem Vrhu nad Dravogradom je 74-letno lastnico kmetije okoli 9. ure napadel oven. Zaradi hudih poškodb so jo prepeljali v mariborski klinični center, kjer je kasneje umrla.
Na Šaleškem bi potrebovali še skoraj 160 postelj za oskrbo starejših
1
7. oktober 2017 ob 17:03 V domovih za starejše v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki bi potrebovali še 157 postelj, v načrtu pa sta tudi nadgradnja velenjskega doma in gradnja oskrbovanih stanovanj.
Koroška štipendijska shema v 12 letih do izobrazbe pomagala 660 mladim Zanimanje za kadrovske štipendije v novem šolskem letu je na Koroškem veliko, so pojasnili na Regionalni razvojni agenciji. Na Koroškem so v 12 letih v shemo vključili kar 660 mladih.
Boxmark zapušča Koroško in proizvodnjo seli v Kidričevo Družba Boxmark Leather, ki je po propadu Preventa delno nadaljevala proizvodnjo šivanja avtomobilskih sedežnih prevlek na Koroškem, bo proizvodnjo v Otiškem Vrhu ugasnila do konca oktobra.
17
Rimski vrelec znova v prodajo Občina Ravne na Koroškem po neuspelem poslu z ruskim investitorjem jeseni načrtuje nove dejavnosti za prodajo propadajočega kompleksa Rimski vrelec v Kotljah.
9
Poklon Ljubi Prenner, ki ni nikoli izgubila poguma, kakor tudi svojega klobuka in kravate ne Odvetnica in pisateljica Ljuba Prenner se je v slovensko zgodovino zapisala kot človek, ki ga toge družbene opredelitve biološkega in družbenega spola niso ovirale pri tem, da bi živel, kot sam ...
7
Začasna selitev iz najlepšega mesta na svetu v mesto miru Matjaž Rušt in Robert Marin se v okviru projekta Živela umetnost!
2
Sedem ovc končalo pod medvedovimi kremplji Na pobočju Pece je v soboto medved pokončal sedem ovc in poškodoval dve jagnjeti.
19
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
1
Lavre bo spet vodil slovenjgraško bolnišnico Po enoletnem vodenju UKC-ja Maribor kot v. d. direktorja se Janez Lavre vrača v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer bo prihodnji teden znova prevzel vodenje bolnišnice - kot vršilec dolžnosti.
3
Korošci zahtevali gradnjo 3. razvojne osi in zagrozili z nepokorščino V središču Raven na Koroškem je na shodu v podporo gradnji 3. razvojne osi okoli 400 ljudi izrazilo pričakovanje, da bo država čim prej zgradila hitro cesto na Koroško. "Korošci sporočamo Ljubljani, ...
53
Na Koroškem so se spomnili zadnjih bojev 2. svetovne vojne Na Poljani pri Prevaljah so s slovesnostjo zaznamovali 72. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.
45

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Spremstvo in druženje
Mlajši moški, ki je pred časom zbolel za multiplo sklerozo si zelo želi družbe prostovoljca, ki bi ga spremljal na sprehodih in poklepetal z njim. Zaradi bolezni težje hodi, ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:35 Artevisione Magazine: Marina Legovini
23:05 Le parole piu' belle: Guido Cupani

TV Maribor

21:50 Proslava ob dnevu Rudolfa Maistra, prenos iz Velenja, ponovitev
23:05 Turbulenca: Uporni najstniki, izobraževalno-svetovalna oddaja

Radio Koper

22:30 Glasbeni izbor
00:00 Nočni program RAS

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
00:00 Nočni program Radia Maribor
Kazalo