Koroška
slice
Katero od "ravenskih sramot" bo z loterijskim denarjem uredila občina?
Denar bo najbrž porabljen leta 2019, 19. september 2018 ob 10:09 4,6 milijona evrov vredna sedmica je šla v Občino Ravne na Koroškem, od tega 690.000 evrov v občinski proračun. Občinarji zdaj tuhtajo, kako potrošiti nepričakovani denar.
25
Povprečne vrednosti svinca v krvi otrok iz Zgornje Mežiške doline se ne zmanjšujejo
6
13. september 2018 ob 15:29 Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je po letih 2008 in 2013 izvedel tretjo prevalenčno študijo, ki je pokazala, da se v Zgornji Mežiški dolini obremenjenost otrok s svincem ne zmanjšuje več.
Županu občine Radlje ob Dravi so vročili obtožnico zaradi jemanja podkupnine
8
10. september 2018 ob 15:04 Županu občine Radlje ob Dravi Alanu Bukovniku so v petek vročili obtožnico zaradi očitkov o jemanju podkupnine. Njegova odvetnica Irma Pavlinič Krebs pa je napovedala ugovor na obtožnico.
Na Koroškem so narasle vode ogrozile nekaj objektov
1
7. september 2018 ob 07:57 Na Koroškem je v četrtek zvečer neurje z močnimi nalivi povzročalo težave v občinah Slovenj Gradec, Dravograd in Prevalje.
Zrak okoli hmeljišč, ki razburjajo Korošce, bodo dejavno nadzorovali
30
9. avgust 2018 ob 18:07 Lani so se v bližino nekaterih naselij občine Slovenj Gradec razširila hmeljišča, kar je razburilo prebivalce. Zdaj so z občino dosegli dogovor o monitoringu zraka in hmeljišč.
Na Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak Na 1699 metrov visoki Uršlji gori stoji najvišje ležeči slovenski čebelnjak. Ni dolgo, kar so ga postavili koroški čebelarji. Čebelja paša bo glede na gorsko podnebje trajala od maja do avgusta.
6
Rimski vrelec bo tokrat srečo poskusil s kitajskimi vlagatelji Potem ko je v letu 2016 dokončno propadel posel z ruskim kupcem Rimskega vrelca, je občina Ravne na Koroškem nepremičnino pred kratkim predstavila potencialnim kitajskim investitorjem.
15
Gašperšič upa, da se čim prej razreši zastoj pri projektu tretje razvojne osi Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je Korošcem zagotovil, da gre projekt gradnje 3. razvojne osi naprej, hkrati pa je izrazil upanje, da se čim prej razreši zastoj na spodnjem delu trase, ki ...
28
Zamude pri projektu tretje razvojne osi koroške župane spodbudile k skupnemu protestu Projektiranje hitre cestne povezave med Šentrupertom, Velenjem in Slovenj Gradcem bi se moralo začeti decembra lani, a ker se to še vedno ni zgodilo, je Svet Koroške regije podprl skupno protestno ...
19
Koroška sistemsko rešuje vprašanje starejših delavcev Koroško gospodarstvo je s tamkajšnjo gospodarsko zbornico prvo v Sloveniji, kjer sistemsko iščejo rešitve za zaposlovanje in ohranjanje starejših delavcev.
4
V Slovenj Gradcu bodo gradili nov šolski center, vreden 11 milijonov evrov V Slovenj Gradcu so odkrili temeljni kamen za naložbo v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, ocenjeno na 11,6 milijona evrov.
27
Uprava na pobudo civilne iniciative umaknila eno fitofarmacevtsko sredstvo s trga Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je po ponovnem pregledu vseh v hmeljarstvu registriranih fitofarmacevtskih sredstev eno umaknila s trga, prav tako pa ni izdala dovoljenja ...
8
Neznanec poškodoval kipa križevega pota v Radljah ob Dravi Na skalnem griču Kalvarija na zahodni strani Radelj ob Dravi je neznanec na začetku leta poškodoval kipa Marije in Janeza Evangelista.
22
Župana Radelj Bukovnika sumijo jemanja podkupnine. Bukovnik: Ovadba ni utemeljena Zaradi suma kaznivega dejanja jemanja podkupnine je specializirano državno tožilstvo vložilo zahtevo za uvedbo preiskave zoper župana Občine Radlje ob Dravi Alana Bukovnika, preiskava po sklepu ...
23
Zaostrene vremenske razmere ovirajo sanacijo gozdov na Koroškem Vremenske razmere, predvsem velika nihanja temperatur, v zadnjem mesecu pa tudi visoka snežna odeja, krojijo sanacijo po vetrolomu poškodovanih gozdov na Koroškem.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:15 Ritorni - documentario
22:00 Tuttoggi II

TV Maribor

21:15 Tele M, oddaja TV Maribor, ponovitev
21:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria, ponovitev

Radio Koper

20:00 Glasbeni abonma
22:00 Zrcalo dneva, Napovednik

Radio Maribor

19:30 Otvoritev Festivala Maribor
22:00 Zrcalo dneva Radiaa Slov.
Kazalo