Kapitalska družba Slovenije je vzporedni upravljalec državnega premoženja poleg SDH-ja. Foto: BoBo
Kapitalska družba Slovenije je vzporedni upravljalec državnega premoženja poleg SDH-ja. Foto: BoBo

ada je v vlogi skupščine Kapitalske družbe odločila, da dobrih 84 milijonov evrov lanskega bilančnega dobička ostane nerazporejenega kot preneseni dobiček.
Vlada se je seznanila s poslovanjem Kada v lanskem letu, z mnenjem revizorja in sporočilom nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila ter z informacijo o prejemkih članov uprave in nadzornega sveta v letu 2015, so po seji vlade sporočili iz urada za komuniciranje.

Kad je lani ustvaril 69,74 milijona evrov prihodka, od tega je 9,55 milijona evrov čistega prihodka od prodaje in 60,19 milijona evrov finančnega prihodka. Odhodkov je bilo medtem za 29,74 milijona evrov, od tega 6,16 milijona evrov odpade na odhodke iz poslovanja, 22,51 milijona evrov pa je bilo finančnih odhodkov. Dobiček je znašal 37,57 milijona evrov.

Vlada je na tokratni skupščini Kada za revizorja letošnjega poslovanja imenovala družbo Deloitte Revizija, ki je bila izbrana na podlagi razpisa. Upravi in nadzornemu svetu je še podelila razrešnico za delo v lanskem letu.