Nadomestne volitve v vodstvo OZS-ja bodo 15. novembra. Foto: BoBo
Nadomestne volitve v vodstvo OZS-ja bodo 15. novembra. Foto: BoBo

Na tajnem glasovanju so tako člani skupščine ne izrednem zasedanju nezaupnico izrekli predsedniku OZS-ja Štefanu Pavlinjku in njegovim sodelavcem - Štefanu Grosarju, ki je bil do zdaj podpredsednik zbornice oz. njenega upravnega odbora, in drugemu podpredsedniku Andreju Klobasi. Potrdili pa so tudi odstop Franca Bukovca z mesta tretjega podpredsednika skupščine.

Nezaupnico so izglasovali tudi Pavlini Svetič, ki je tako razrešena s funkcije predsednice nadzornega odbora OZS-ja. Obenem so razrešili še člane nadzornega odbora Miro Špiljak, Žorža Petrovskega in Darka Petrovčiča ter potrdili odstop Petra Skapina z mesta člana nadzornega sveta.

Člani upravnega odbora zbornice so že minuli četrtek sprejeli sklep, da ne podpirajo Grosarjevega ravnanja v zvezi s podpisovanjem stimulacij in nagrad generalnemu sekretarju zbornice, podprli pa so sporazum o nepreklicni razrešitvi delovnega razmerja z generalnim sekretarjem Dušanom Krajnikom, čigar podpisnik je predsednik upravnega odbora.

Nadomestne volitve predsednika, podpredsednika, ki je mandatar za sestavo upravnega odbora, dveh podpredsednikov skupščine ter predsednika in članov nadzornega sveta skupščine bodo 15. novembra, rok za oddajo kandidatur pa je 9. november. Vodstvo OZS za mandatno obdobje 2010-2014 je bilo sicer izvoljeno 15. junija 2010.