Vodstvo družbe namreč ocenjuje, da lahko mladi podjetniki na sejmu navežejo prve stike in začnejo uspešno poslovno pot na tujih trgih. Foto: RTV SLO
Vodstvo družbe namreč ocenjuje, da lahko mladi podjetniki na sejmu navežejo prve stike in začnejo uspešno poslovno pot na tujih trgih. Foto: RTV SLO

Vodstvo družbe namreč ocenjuje, da lahko mladi podjetniki na sejmu navežejo prve stike in začnejo uspešno poslovno pot na tujih trgih.

V družbi Celjski sejem so se odločili, da 44. mednarodni obrtniški sejem (MOS) še bolj odprejo za mlade podjetnike, inovativne izdelke, storitve in podjetniške ideje. "Z objavo razpisa bomo tistim, ki bodo s svojo podjetnostjo in inovativnostjo prepričali strokovno komisijo, omogočili brezplačno predstavitev na letošnjem MOS-u," je pojasnila izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar.

Ob tem je dodala, da so k sodelovanju pritegnili gospodarstvenike in predstavnike medijskih hiš, ki se tudi sami ukvarjajo z inovativnimi projekti. V strokovni komisiji bodo tako sodelovali Edita Cetinski Malnar, urednica Prave ideje na RTV Slovenija, direktor in urednik Financ Peter Frankl, inovativni slovenski poslovnež Ivo Boscarol in generalni direktor Gorenja Orodjarne Blaž Nardin. Celjski sejem bo v komisiji zastopal predsednik upravnega odbora Franc Pangerl.

Razpis za mlade podjetnike in inovativne ideje na 44. MOS-u je mogoče najti na spletni strani Celjskega sejma, odprt je do konca julija, izbrani prijavitelji pa bodo o uspešnosti svoje prijave obveščeni do sredine avgusta, so sporočili iz družbe.