Za Aerodrom Maribor nekaj zanimanja je, a kupci očitno čakajo na nižjo izklicno ceno. Foto: BoBo
Za Aerodrom Maribor nekaj zanimanja je, a kupci očitno čakajo na nižjo izklicno ceno. Foto: BoBo
Prevent
Prevent v stečaju prodaja svoje naložbe, med katerimi je tudi mariborsko letališče. Foto: MMC RTV SLO
Skrivnostni kupci Aerodroma

Današnjo prvo dražbo družbe je po izklicni ceni 675.000 evrov v okviru stečajnega postopka Prevent Globala vodil stečajni upravitelj Boris Kastivnik, dražba pa je potekala na sedežu Preventa Globala v stečaju v Slovenj Gradcu.

"Glede na položaj, kakršen je, se bom verjetno odločil, da gremo v ponovno javno dražbo, ker na ta način lahko najhitreje pridemo do novega lastnika tega našega premoženja," je po dražbi dejal Kastivnik. Kakšna bo cena na drugi dražbi, še ni znano, predvidoma bo znašala od 70 do 80 odstotkov današnje izklicne cene, dražba pa bo predvidoma v dveh ali treh mesecih.

Dražbe se je udeležil tudi direktor Aerodroma Maribor Marko Gros, ki je za novinarje povedal, da si v družbi čim prej želijo novega lastnika, glede na to, da družba nima dovolj sredstev za potrebna dodatna vlaganja. Tako Gros kot Kastivnik sta potrdila, da obstajajo interesenti za nakup letališča, vendar pa je njihovo ime za zdaj še poslovna skrivnost.

Interesenti očitno so
Po koncu dražbe pa sta v prostore Preventa Globala vstopila tudi dva tujca, za katera je Kastivnik pozneje potrdil, da sta predstavnika morebitnega tujega kupca, vendar njegovega imena ni želel izdati, prav tako imena nista želela razkriti sama.

Po Grosovih besedah je Aerodrom v letu 2010 posloval z izgubo, za lansko leto pa računa na dobiček. Rednih prihodkov je letališče lani imelo za okoli 550.000 evrov, izrednih pa v višini okoli 900.000 evrov.

Skrivnostni kupci Aerodroma