Podravka bi s prevzemom Mlinarja izpolnila svojo ambicijo konsolidacije pekovskega posla v regiji. Foto: BoBo
Podravka bi s prevzemom Mlinarja izpolnila svojo ambicijo konsolidacije pekovskega posla v regiji. Foto: BoBo

Po poročanju časnika Jutarnji list naj bi Podravka pripravila nezavezujočo ponudbo za nakup na nedavnem srečanju uprave in nadzornikov. Poleg Podravke je za družbo Mlinar zainteresiran tudi grosupeljski Don Don. Po navedbah hrvaškega časnika bi kupec Mlinarja postal tudi najmočnejša pekovska skupina v regiji.

Podravkina ponudba naj bi znašala 500 milijonov kun, kar je dobrih 66 milijonov evrov. Mlinar je lani ustvaril dobrih 50 milijonov kun oziroma 6,6 milijona evrov dobička. Po morebitnem prevzemu naj bi Mlinar svoj dobiček skozi sinergijski učinek podvojil. Po navedbah Jutarnjega lista naj bi bila Podravkina ponudba že dogovorjena z osiješkim lastnikom Mlinarja Matejem Škojem.

Iz Mlinarja so odgovorili, da se Škojo za prodajo družbe ni odločil, čeprav vsako leto prejme zelo konkretne ponudbe za prodajo. "Mlinar v zadnjih nekaj letih zelo uspešno uresničuje in celo preseže vse bolj ambiciozne poslovne načrte za zvišanje proizvodnje in razširjanje prodaje," so ob tem še sporočili iz podjetja.