Izjava dneva
()
Christian Ketels
Christian Ketels je dolgoletni član ugledne ameriške Harvard Business School, zdaj pa glavni ekonomist mednarodnega svetovalnega podjetja Boston Consulting Group. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Christian Ketels

14. september 2018 ob 15:04
Bled - MMC RTV SLO

Neposredne posledice brexita bodo gotovo negativne, saj bo spremenil finančne razmere, ni dober za britansko gospodarstvo, in to bo vplivalo tudi na Evropo. Britansko gospodarstvo je pomemben del svetovnega gospodarstva. Morebitne koristi bi lahko prišle, če bo Združeno kraljestvo spremenilo svojo politiko tako, da bo izboljšalo konkurenčnost, industrijsko strategijo in izkoristilo svoje prednosti. Ne pozabimo, Združeno kraljestvo je s svojimi odličnimi univerzami verjetno akademsko vodilna država v Evropi, močno je na področju biofarmacije, finančne industrije in sodobnih tehnologij. Nujno bo moralo spremeniti svojo politiko. Tega do zdaj še nismo opazili, saj se država posveča predvsem zapletenim izstopnim pogajanjem. Nisem pretirano optimističen, toda načeloma bi lahko imel brexit tudi pozitivne posledice. Žal so za zdaj zanesljive le negativne, ki se jim ne bo mogoče izogniti.

Dolgoletni član ugledne ameriške Harvard Business School, zdaj pa glavni ekonomist mednarodnega svetovalnega podjetja Boston Consulting Group, o posledicah brexita.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Karl Erjavec
1
12. november 2018 ob 22:26 Pri minus 20 stopinjah me verjetno zebe, ampak ne v tolikšni meri, da bi zaradi tega jamral.
Več novic ...
Kazalo