Izjava dneva
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Dimitrij Rupel
Dimitrij Rupel. Foto: BoBo

Dodaj v

Dimitrij Rupel

1. oktober 2017 ob 21:11
Barcelona - MMC RTV SLO

Odziv španske policije je gotovo utrdil prepričanje organizatorjev in volivcev v Kataloniji. Menim, da je proces nezaustavljiv in da so stvari nepovratne. Katalonci se ne bodo pomirili, v prihodnosti bo treba najti odločitve, ki bodo sprejemljive.

Nekdanji zunanji minister je bil vodja opazovalcev na referendumu o neodvisnosti Katalonije.

Prijavi napako
Komentarji
Churchill W.
# 02.10.2017 ob 12:52
Se strinjam @rokovnjac.
Ampak včasih je treba dati na stran "kdo" je kaj rekel in pogledati raje "kaj" je izrekel.
In tokrat je povedal nekaj kar 99,9% drži.
Včerajšnji dogodki, predvsem pa odziv policije je nekaj kar ni samo preprečilo glasovanja, nekaj kar je onemogočilo prvo načelo demokracije - volitve, izražanje volje.
Sprožilo je tudi tisto, kar človeštvo podžiga - sovraštvo in pa ne odpuščanje.
Kot pravi Dimsi: "Menim, da je proces nezaustavljiv in da so stvari nepovratne. "

Starejši Katalonci še pomnijo zatiranja pod fašistično vlado general Franca. Mlajša generacija je o njej slišala, brala, se učila, a eno je slišati drugo je občutiti. Včeraj pa je tudi mlajša generacija občutila to kar so jim pripovedovali dedki in babice - nasilje. In to jih je opomnilo na nekaj - čas ali politična opcija na oblasti ni garancija, da se nasilje ne ponovi.

Menim, da bo situacijo težko obrniti na "bolje". Ali se bosta sprti strani končno vsedli za mizo in poiskale rešitev, ki bo za obe ugodna, hkrati pa se odpovedale tistemu kar trdno zagovarjata - temu se reče kompromis. Ali pa se bo vsaka stran odločila za svojo začrtano pot in pri tem uporabljala vsa sredstva, ki so na razpolago. V stanje pred nedeljskim referendumom pa se ne moreta vrniti več. Ta del zgodovine je zaključena zgodba in povratka vanjo ni več.
rokovnjac
# 02.10.2017 ob 08:29
Tip je zrel za v pokoj in uh članke vnukov. Samo tako lahko preprečimo škodo, ki bi jo ustvarile nepremišljene izjave
Bosa noga
# 03.10.2017 ob 11:10
Končno ena pametna z njegove strani. Katalonija si zasluži neodvisnost, mogoče celo bolj kot katerikoli drugi narod v tem trenutku.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo