Edvard Žitnik
slice
Velika pričakovanja
Oddaja Osem let Baracka Obame v torek ob 21.00 na TVS 1, 21. marec 2017 ob 06:50 Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.
45
Trumpov "teden groze"
118
4. oktober 2016 ob 07:43 Donald Trump se bo preteklega tedna do konca življenja najbrž spominjal kot najhujše more, od česar je lahko hujša samo še ena stvar: spoznanje, da ne gre za moro, ampak neizprosno resničnost.
Dobri in slabi fantje!
7
25. junij 2016 ob 10:56 Nekoč v "prejšnjem življenju", ko sem bil dopisnik iz Bruslja, sem bil v tamkajšnji dopisniški skupnosti prilično zaželena družba.
Osorska jesen gospoda Ota
7. april 2016 ob 10:55 V srednji šoli, tam sredi osemdesetih preteklega stoletja, ko sem se začel zavedati sebe in sveta okrog sebe, je postala moje obvezno branje zagrebška revija Start.
1. januar 1970 ob 01:00
Obama in njegova pravica Novico o smrti ameriškega vrhovnega sodnika Antonina Scalie je velika večina ameriških urednikov z dolžnim spoštovanjem do uglednega pokojnika objavila brez oklevanja.
4
Sinatra vedno pomaga! Bilo je pred sto leti, natančneje nekje na začetku osemdesetih let ...
4
Zora V slovenski skupnosti v New Yorku sem tu in tam slišal o Zori, Marijanu in Christianu, a bolj ali manj naključno sem jih spoznal šele približno dve leti nazaj.
28
Ko slovenski zet zarohni … Kljub poletnemu času o najslavnejšem slovenskem zetu Donaldu Trumpu ter vsakoletnem tekmovanju v žretju hrenovk na newyorškem Coney Islandu načelno ne pišem.
84
Ko je Hillary postala "ljudska"! Po navadi se ob petkih odpravim na Združene narode: bolj zaradi rutine, brez velikih pričakovanj in s čisto majhnim upanjem, da mi morda v "press službi" končno najdejo kopijo akreditacijo pokojnega ...
29
Ko je predsednik obmolknil … Bil je politični spopad najvišje kategorije, priprave so trajale dolgo, napetost v Washingtonu, še posebej med kongresom in Belo hišo, se je stopnjevala že tedne.
20
Ko Brian postane Robin Williams Brian Williams, voditelj večernih poročil ameriške televizijske mreže NBC, ni navaden televizijski voditelj!
8
Resnica - skazica! Ameriškemu republikanskemu senatorju iz Arizone John McCainu velja zadnja leta vedno prisluhniti.
33
Veseli december v New Yorku Pretekli konec tedna so policijski helikopterji nad New Yorkom končno utihnili, najboljše znamenje, da je rasnih protestov konec ali, morda bolje, da so protestnikom pošle moči.
12

Kazalo