Igor Vidmar
(9)
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Dodaj v

Vsi za enega, eden za vse

Kolumna Studia City
3. september 2018 ob 21:09
Ljubljana - MMC RTV SLO

Široki nasmehi in optimistično polaganje rok 'vsi za enega, eden za vse' ob podpisu koalicijske pogodbe so bili razumljivi: dva deležnika sta največja poraženca volitev, eden se bo celo vrnil na kraj patriotskega zločina, ki ga ni bilo.

Še en zmagovalec se je že videl kot predsednik vlade, pa ne bo. Največji poraženec volitev pa bo postal zunanji minister, menda pa želi biti celo evropski komisar. Prava zgodba o uspešnem neuspehu.

Seveda pa želimo premierju novincu vse dobro v dobro vseh, da bi ustanovil finančno policijo, zatrl korupcijo, skrajšal čakalne vrste, zmanjšal birokracijo za podjetnike, ne da bi nasedel preventivni, demagoški besedni vojni Slovenian Business Cluba proti Levici, v bistvu proti količkaj višjim davkom. Želimo mu, da bi bolje zaščitil delavce, zmanjšal prekarnost, povečal vlaganja v znanost itd. vse tisto, česar niso storili številni njegovi novi stari partnerji.

To pa žal velja tudi za pomembnega premierjevega izbranca, kandidata za zdravstvenega ministra. Gospod je bil namreč devet let vodja zavoda za zdravstveno zavarovanje. Torej je vsaj soodgovoren za probleme, ki naj bi jih zdaj reševal. Tudi ukinitvi zasebnih zavarovalnic ni zelo naklonjen. Skratka, kaj lahko se bo status quo v zdravstvu nadaljeval.

In tako morda še marsikje, sploh če se bo rast ustavila. In če bo še Levica napadana z vseh strani in nemočna, bo tudi nova 'levosredinskost' le figov list za nadaljevanje domačega neoliberalizma, ampak s človeškim obrazom.

Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako
Komentarji
pohorjezeleno
# 04.09.2018 ob 13:12
Igor, ti si kolumist ali tihi podpornik Levice?
viljemmm
# 04.09.2018 ob 22:22
Ah, Igor, on je bil že vse, kar na slo levici je in še obstaja, od skojevca do ... eldeesovca. ... do današ jega Levaka. Ampak, konec koncev, človek mora od nečesa živet.
Anar Hija
# 03.09.2018 ob 22:17
Igor, daj, pojasni mi prosim, zakaj ne biti proti Levici, katera bo podprla ravno to vlado, v kateri je vse tisto, proti čemur se Levica deklarativno zavzema.
Najslabši člen te vlade je ravno Levica. Ostali niti ne skrivajo več svoje neoliberalne naravnanosti. Levica pa je govorila eno, zdaj počne diametralno nasprotno.

Kakšna hinavščina je, če Levičin Kordiš pravi, da Levica ne bo podprla večjih izdatkov za oboroževanje, ko pa isti Kordiš in Levica dobro vesta, da bo Šarec te glasove dobil na desnici.

Komu lažete? Ste res padli tako nizko, da si glasove nabirate pri neumnih tako, kot je to ugotovil, da se mu izplača, Pahor?

Komu lažeš, Igor?
carlos_carlos
# 04.09.2018 ob 15:28
je kar glasen podpornik Levice. Ampak kako dolgo še? Glede na zadnje cvetke iz njihovega tabora, se jih bo naveličal...
IndyBob
# 07.09.2018 ob 12:14
Kako naj bi zdaj imeli neoliberalizem, ko je drzavna poraba blizu 50% BDP?

Mi imamo bolj ali manj socializem, le da privatna lastnina in podjetnistvo nista prepoveda, a nista ravno zazeljena.
presenečen
# 09.09.2018 ob 10:43
Prava zgodba o uspešnem neuspehu.

Kakšno nabijanje Igor. Kolko časa ste delali na trgu dela, recimo v gospodarstvu?
pietetnik
# 11.09.2018 ob 11:40
Z Levico gremo v smeri Venezuele! Pa srečno pot!
pepe 2
# 10.09.2018 ob 18:49
presenečen, kaj če bi kakega Ivana JJ pobaral, koliko minut ima v gospodarstvu, v to ne štejejo poliudbovske firme
nikoli
# 05.09.2018 ob 14:17
Levica je popolnoma izolirana. Zmago za ustrezno protiuslugo glauje za karkoli.
Kazalo