Matija Stepišnik
slice
Šarca že takoj čakajo na mizi zahtevne naloge
Kolumna Studia City, 10. september 2018 ob 22:20 Trinajsta slovenska vlada bo, če jo bo državni zbor potrdil, prisegla v četrtek.
3
Odpiranje vrat v novi krasni svet avtoritarnejših politikov in politik
6
11. junij 2018 ob 21:07 Predsednika republike Boruta Pahorja smo v prvem mandatu pogosto kritizirali, da ob pomembnih temah nima mnenja.
Jezik nestrpnosti je postal politična metoda
47
29. januar 2018 ob 21:58 Več dogodkov, na videz med seboj nepovezanih, se je konec tedna sestavilo v ogledalo, v kakšno zatohlo močvirje se pogrezamo kot družba.
Propad priznanja Palestine
3
9. april 2018 ob 22:31 Propad priznanja Palestine je več kot le ena neslavna epizoda v zgodovini zunanje politike.
Potencial novih obrazov se ni izpel
3
5. marec 2018 ob 21:28 Končno, Slovenija je po tistem, ko so pred leti k nam že pošiljali trojko, spet zvezda Evrope. Slovenski BDP je lani zrasel za pet odstotkov, gospodarska rast je bila 3,1-odstotna.
Dobrodošli v veselem decembru Cerarjevo vlado pod smrečico, ki so jo sami pred časom začeli ovijati v predvolilni celofan, čaka tempirana bomba - pogajanja s sindikati javnega sektorja.
2
Populist Šarec Po Pahorju Pahor. Aktualni šef države je drugi mandat dobil v tesnejšem duelu z Marjanom Šarcem, kot bi nekaj tednov nazaj pričakovali.
20
Maske so padle Volitvam v EU-ju ta čas pripisujemo predznak prelomnosti. Francoske, britanske, nemške, za nas tudi avstrijske volitve so križišča, ki bodo politično utirila prihodnost Unije.
2
Bomo spregledali? Kriza Agrokorja, katerega del je tudi "naš najboljši sosed", je razgalila veliko več kot le dejstvo, da je Todorićev imperij tempirana bomba, ki jo lahko raznese v obraz celotni Hrvaški, posledično ...
1
Junckerjev poslovilni obisk? Junckerjeva Bela knjiga, s katero je šef Evropske komisije razgrnil pet scenarijev za razvoj EU, in njegov obisk v Sloveniji sta prinesla malo ali nič rešitev, sta pa podčrtala glavne probleme ...
5
Nevarni trendi za 25 let staro demokracijo Post festum spopad premierja Cerarja in predsednika DZ-ja Brgleza pri zakonu o tujcih ni le manifestacija ideoloških in konceptualnih trkov med edinima prvokategornima politikoma v vladajoči ...
7
Tiha reforma varnostnega aparata Pustite vsako upanje, vi, ki želite prositi za mednarodno zaščito!
8
Pozicioniranje pred volitvami Interpelacijski stampedo v Cerarjevo koalicijo gre naprej. Po petih ministrskih interpelacijah je zdaj na sporedu še Janšev grande finale - interpelacija vlade.
5
Kaj je bančna luknja v primerjavi z njeno sanacijo Islandsko vrhovno sodišče je pred dnevi potrdilo prvostopenjske sodbe za devet bankirjev iz reykjaviške banke Kaupthing, ki je bankrotirala 2008.
3
Za uvod v jesen tri interpelacije in nova finančna ministrica Politično jesen odpirajo tri interpelacije in ustoličenje nove finančne ministrice.
1

Kazalo