Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Krasna nova vlada se je dolgo lovila, a se je zdaj le lotila podjetniških prevarantov in davčnih utaj; a težje, zdravstveni lobiji, Teš 6 ipd., jo še čaka.

A kaj bodo res novega naredili novi obrazi brez drugačne politike, posebej glede privatizacij in odpora bruseljskemu liberalizmu? Nič kaj dosti, stranka gospoda Cerarja si vroče želi med evroliberalce, v družbo gospe Bratušek! In zato: varčevanje, le previdneje; državna lastnina - Alles muss raus - razmišljajo že o prodaji avtocest, elektrarn! Pravijo, zdaj bo to lažje, sindikati so dobili svoje in bodo dali mir.

Nova morala je odnesla nekaj novih ministrov. Lepo, a kaj je to spričo milijarde provizij za privatizatorje! To je prava alanfordovska morala: bogato plačujemo bogatim, da nas razprodajajo! Medicinskim sestram in policistom pa bi skoraj še znižali sramotne plače. In tako dalje.

Spoštovani, naj se še tako trudim, edina politična pozitiva je padec javne podpore stranki gospoda Cerarja in rast podpore Združeni levici. A če se ne bomo tudi državljani aktivirali, bo napol zmaga sindikatov še bolj pirova in le postanek na poti v Maribor.

Lahko noč in srečno novo leto.