Kolumne
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 11 glasov Ocenite to novico!
Igor Kadunc
"Prvi prispevek se nanaša na zaupanje - ker je pač položaj generalnega direktorja tak, da se okoli tega pletejo tudi različni "poznavalski" odzivi. Meni se zdi čisto pravilno, da se na to odzivamo in po potrebi obrazložimo ter - še pomembneje - povemo, kaj ni res." Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Dodaj v

Zaupanje

Ne verjemite vsega, kar zapišejo o meni
31. maj 2017 ob 16:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sprejel sem predlog, da bi vas tudi prek zapisa na MMC-ju obveščal o svojem razmišljanju, povezanem z RTV-jem. Seveda, ko stvari pri meni dozorijo in ko mi bo čas dopuščal.

Prvi prispevek se nanaša na zaupanje - ker je pač položaj generalnega direktorja tak, da se okoli tega pletejo tudi različni "poznavalski" odzivi. Meni se zdi čisto pravilno, da se na to odzivamo in po potrebi obrazložimo ter - še pomembneje - povemo, kaj ni res. Tudi pogosto pošiljanje zahtevkov za popravke ne daje želenega odziva, kajti med tem se "resnica" že razširi in pogosto številni o njej ne dvomijo.

28. maja je tako Pozareport objavil prispevek Trgovina RTVS. Filli se je z novim direktorjem že prej zdilal za super službo – zato tudi toliko glasov Kaduncu.

Objavljena namigovanja, da naj bi bilo zdaj jasneje, da naj bi dobil 20 glasov zato, ker naj bi Marko Filli kot dober trgovec z menoj sklenil "dogovor (deal)", so popolnoma napačna in brez osnove. Avtor članka je uporabil besedno zvezo "verjetno dokazuje", da naj bi dogovor bil, ko navaja, da so bili drugi pomočniki imenovani za dva meseca, on pa za ves čas mojega mandata. Stvari so veliko bolj prozaične. Ne vem, kolikokrat že ponavljam, da me je Marko Filli 24. aprila ob 8.57 poklical in mi povedal, da bo umaknil kandidaturo. Povedal sem mu, da ga razumem in da bom to informacijo zadržal zase. In to je bilo vse moje "trgovanje" z Markom Fillijem. Torej dokazov, ki bi dokazovali kar koli drugega, ni, ker jih ne more biti!

Posredni dokazi, ki bi lahko napeljevali, da je morda kak dogovor bil, pa ostajajo samo ugibanja brez osnove. Res je, da sem ga imenoval za pomočnika za področje tehnike za štiri leta, ker gre za področje, ki ga obvlada, hkrati pa tudi zato, ker se je dosedanji pomočnik za tehniko Matej Žunkovič močno želel vrniti na mesto vodje Regionalnega centra Maribor za polni delovni čas. Torej je bilo delovno mesto v Ljubljani odprto, za Marka Fillija pa sem prepričan, da bo dober pomočnik za tehnično področje. Sicer ga ne bi imenoval ne za dva ne za več mesecev.

Očitno ima problem z menoj tudi Maja Remi z Nedeljskega dnevnika. Nikoli nisem vpil, "da sem tisti, ki je z delnicami Eutelsata RTV Slovenija prinesel dobiček, o katerem bodo sanjale še generacije". Da se ne bi še naprej pojavljala različna tolmačenja, sem na osnovi dokumentacije napisal obširen zapis in ga objavil na svojem blogu (igorkadunc.wordpress.com). Zapisano sem preveril z Borisom Bergantom, tako da je zagotovo precej verodostojen dokument o dogajanju. Morda je bilo še kaj v ozadju, česar pa nisem vedel. In bistveno: nikoli nisem vpil, da imam zasluge samo jaz, ampak sem vedno uporabljal množino: SMO.

Žal Maja Remi tudi ne ve, da mi v hotelu Lev niso nikoli postregli s pohano viledo. To je sicer Bojan Požar res zapisal v Novicah, vendar so takoj objavili demanti, da nič od tega ni bilo res … In ker je bila v hotelu Lev pred nekaj dnevi prav konferenca MBT Oddajnikov in zvez, ki sem se je udeležil, sem tam v celotnem hotelu iz svojih časov lahko prisrčno pozdravil le dva receptorja. Tako tudi zaposlenih iz Leva, ki bi lahko plasirali to novico, zelo verjetno ni več.

Vesel bom, če mi ne bo treba pojasnjevati zapisov zelo, zelo rumenega tipa. Ampak, kot rečeno, če se ne odzovemo, potem bi kdo mislil, da je vse res. Verjetno bo zanimivo v glavi že v veliki meri oblikovano razmišljanje, kako se najbolje v funkciji programov lotiti gradnje Komenskega 5.

Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
hehet
# 31.05.2017 ob 18:05
Nihče si ne dela utvar glede vas in vaše (nažalost) javne inštitucije, g. Kadunc. Žalostno je, da smo državljani še vedno prisiljeni plačevati prispevek za ljudi, ki so proti vsemu v kar verjamemo. Nekega dne, upam, se bo vaši inštituciji čas dokončno iztekel, ali pa bodo ljudje izgubili živce. Vašega spisa se, mimogrede razumnemu človeku ki je sposoben videt vzorce v obnašanju ljudi ki se preživljajo na račun izkoriščanja državljanjske delovne sile, ne splača komentirat, lahko samo rečem, da je vaše obnašanje enako obnašanju vseh javnih funkcionarjev - vi niste nikdar ničesar krivi, vse kritike so neupravičene, vi poslujete resno in pošteno, in sram naj bo tiste, ki bi si vam upali reči drugače.

Hvala vam, in državi na splošno za uničeno prihodnost naslednjih desetih ali enajstih (karseda) slovenskih generacij. Naj živi kultura enoumja in homogene politične realnosti, gospodarske korupcije in totalitarne nacionalizacije, naj živijo laži in sprenevedanje, in naj živijo vladarji slovenije, tisti ki so na strani ljudstva in zatiranih množic že od 1945.

Demokracija deluje.

Lp pohleven državljan press
zml
# 02.06.2017 ob 19:49
Nekaj dobrega je v tem, da tudi direktorji komunicirajo z javnostjo - tu ali na svojem spletnem blogu. In tudi oni niso imuni na rumeno tračarsko slovensko sceno. Si pa verjetno marsikdo želi novih zapisov z vsebinskimi temami in preko katerih bomo lahko bolje razumeli, kakšen človek vodi našo javno medijsko barko.
danimmc
# 01.06.2017 ob 08:33
^Odličen komentar hehet, čeprav upanje ostaja, da bo morda prav on (g.Kadunc) kaj spremenil.
mb128
# 31.05.2017 ob 17:37
Mislim g, direktor Kadunc a ste tako daleč padli, da se greste obračunavanje z nekim šušmarjem z imenom Požar?! Smatram, da bi morala RTVSLO že po defoltu biti nad tem. Sploh pa vi g. Kadunc, ki imate funkcijo generalnega direktorja v tej ustanovi!
Mislim a sedaj pa bomo že priča raznoraznim obrekovanjem na tem portalu?! Pa saj to ne more biti res! Če že smatrate, da je tisti šušmar oblatil vaše dobro ime ga tožite! Ta portal ni pravo mesto za takšne stvari. Vsaj po moje ne ker se potem spušča na raven trivie.
Lp
Igor Kadunc
link
Ali naj RTV ostane brez razvoja?
17
4. januar 2018 ob 15:50 V četrtek, 21. decembra 2017, sem po zaključku izredno uspešne priredite Vala 202 za ime leta 2017 (nekateri še vedno menijo, da ne sodi na katerega izmed naših TV-programov ...) preletel ...
Več novic ...
Kolumne
link
Manchester City vroči favorit, da konča post angleških prvakov
43
10. avgust 2018 ob 12:00 Zadnjih devet prvakov angleškega nogometnega prvenstva je bilo neuspešnih pri branjenju svoje lovorike. Vsaj sodeč po stavnicah naj bi Manchester City vendarle prekinil črno serijo.
Več novic ...
Kazalo