Igor Vidmar
Naši velmožje že vadijo Slovenijo dveh hitrosti!
Kolumna Igorja Vidmarja, 20. marec 2017 ob 21:18 Menda nismo najbolj srečni, zato pa skačemo na vlak prihodnosti!
15
Leta 2050 bomo srečni
12
20. februar 2017 ob 21:30 Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj napredujemo: ne le Ilko, dobili smo tudi vizijo Slovenije leta 2050! Zdaj je 10 odstotkov nezaposlenih, 20 odstotkov revnih, velikanski javni dolg ...
Kako se bo stara Evropa uprla Trumpu in populizmu?
15
23. januar 2017 ob 23:43 Novi svetovni red je tu, stari se ruši! Nemški Der Spiegel je že našel krivca: »Trump ogroža EU in Nemčijo Merklove«. EU in Nemčija v isti sapi!?
Upanje je ... na reanimaciji
7
5. december 2016 ob 21:43 Oprostite, če bom zmotil ugodje ob novi beli pravljici, pa vseeno ... Ali vemo, kaj sporočajo s komandnega mostu nam v tretjem razredu evroTitanika?
"Šašavi" Američani in prosvetljeni evropski vladalci
9
14. november 2016 ob 21:29 So pa res »šašavi« tile Američani, kajne?* A prosvetljeni evropski vladalci so zaskrbljeni: Trump, kot da je načel samoumevnost evro-atlantskega soglasja o demokraciji kot fasadi za vladavino bolj ...
Če se strinjamo, si zaslužimo oblast, kakršno imamo
15
17. oktober 2016 ob 21:55 Živimo v najboljšem od slabih sistemov, predstavniški demokraciji.
Slovenci, vsi lahko postanete navadni Smrtniki
3
20. junij 2016 ob 22:35 Spoštovani, za uvod v 25-letnico državnosti je premier dejal: »Slovenija je na poti v prihodnost.« V kakšno? Digitalno, virtualno?
Kaj vse so slavile vladajoče stranke? Vse vladajoče stranke so slavile. Kaj? Uspešno nadaljevanje uničevanja bank in razprodaje podjetij, če citiram dr. Mencingerja? Ne, to so počele že prejšnje vlade.
2
Kaj pa mi, državljani? Kaj so nam dobri vladarji namenili za praznika upora in dela? Boljše zdravstvene finance, več varnosti za delavce, upokojence, prekarce? Ne, pač pa prodajo banke NKMB za četrtino dokapitalizacije!
8
Vsi bi bili Prevc!? Spet smo si zmetali v oči kup zlatega peska kolektivne udeleženosti v uspehu in vrhunstvu skakalcev! Vsi smo mahali z zastavami in skakali, vsi smo bili, bi bili Prevc!?
14
Koga naj nas bo strah? Slovenija je varna, pravi premier, a sodeč po anketah mu ne verjamemo, kljub žici in spogledovanju z Orbanom.
13
Ne le elita, tudi mi, ljudstvo, smo se že krepko skvarili Krasen začetek leta: slovenski orel je osvojil zlatega avstrijskega! Vihrale so zastave, donela je Zdravljica, bili smo enotno ponosni navzven.
22
Leto nevarnega učenja Bilo je prvo leto krasne nove vlade upanja in novih obrazov. Kaj smo dobili?
5
Notranjepolitični učinki Evropska unija da bo razpadla? Ko gre za begunce, je tako rekoč ni več, kot je ni bilo ob grški krizi. Kdo je strl Grke, kdo se je pogajal s Turki o beguncih? Bruseljski šaljivec iz davčne oaze?
5
Če nam je tak pogum dovolj, smo gotovi! Naše vlade so tradicionalno pridne in ubogljive evroučenke, nazadnje ob begunski krizi tudi nemške.
8
O beguncih se strinjajo vsi Bruseljska Evropa še grške krize ni rešila, že je tu še večja, na katero je bila še manj pripravljena. A tragične slike beguncev na zaslonih ukazujejo: ni časa za iskanje odgovornih, npr.
18
Konec iluzij o Evropi Zdaj se še največji medijski in politični oportunisti ne bi smeli več sprenevedati: iluzij o Evropi je konec.
23
Pravna država deluje. Avstrijska namreč. Kupčija s Telekomom je morda res negotova, ne pa tudi premierjevo stališče. Strateški lastnik? Larifari. Cena? Malenkost. Angleži, Angela, kdor koli!
21
Država vsesplošnega napredka Spoštovani, napredujemo; v državi ni več politične korupcije, vsaj tiste visokih patriotov in dokazljive le z indici ne!
5
Saj še pomnimo, državljanke, državljani? Afera Veberkom v kozarcu vode. Negodni minister, ki ni vedel, da je vojaška obveščevalna polna Janševih patriotov, je odšel, a stranka ostaja v vladi.
17
Kazalo