Igor Vidmar
Banalno perfidna predvolilna finta
Kolumna Studia City, 19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
15
S pozitivnostjo do novega začetka
2
8. januar 2018 ob 21:42 Spoštovani, naj se tokrat pridružim duhu novoletnih razglasov.
Črni petek in nekaj lučk
4
4. december 2017 ob 21:25 Le črni petek in nekaj lučk pa je veselje skoraj povsod. Vladajoči imajo drugo veselje; prvič po 13 letih bodo vladali štiri leta, vsekakor uspeh za priučene nove obraze s padlim moralistom na čelu.
Izbira ni idealna, a nedvomno je, če jo hočemo
18
6. november 2017 ob 20:06 Ali bomo v nedeljo izkoristili priliko za spremembo na vrhu, ali pa bo, kot kaže, zmagala apatija in nesveta aliansa ljubiteljic šova predsednika Barbike in dela desnice?
Drugi tir bi moral že stati ali se graditi
10
18. september 2017 ob 22:32 Spoštovani, Slovenija zlata pod koši! Izjemno, vse čestitke!
Kdo so ti ljudje?
8
12. junij 2017 ob 21:19 Naj začnem z vprašanjem Pankrtov izpred štiridesetih let: "Kdo so ti ljudje? Kdo je tist, k' mi lahko govori, kva lohk mislim, kva lohk vem, kva lohk' delam, kva lohk smem?"
Naši velmožje že vadijo Slovenijo dveh hitrosti!
15
20. marec 2017 ob 21:18 Menda nismo najbolj srečni, zato pa skačemo na vlak prihodnosti!
Leta 2050 bomo srečni Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj napredujemo: ne le Ilko, dobili smo tudi vizijo Slovenije leta 2050! Zdaj je 10 odstotkov nezaposlenih, 20 odstotkov revnih, velikanski javni dolg ...
12
Kako se bo stara Evropa uprla Trumpu in populizmu? Novi svetovni red je tu, stari se ruši! Nemški Der Spiegel je že našel krivca: »Trump ogroža EU in Nemčijo Merklove«. EU in Nemčija v isti sapi!?
16
Upanje je ... na reanimaciji Oprostite, če bom zmotil ugodje ob novi beli pravljici, pa vseeno ... Ali vemo, kaj sporočajo s komandnega mostu nam v tretjem razredu evroTitanika?
8
"Šašavi" Američani in prosvetljeni evropski vladalci So pa res »šašavi« tile Američani, kajne?* A prosvetljeni evropski vladalci so zaskrbljeni: Trump, kot da je načel samoumevnost evro-atlantskega soglasja o demokraciji kot fasadi za vladavino bolj ...
9
Če se strinjamo, si zaslužimo oblast, kakršno imamo Živimo v najboljšem od slabih sistemov, predstavniški demokraciji.
15
Slovenci, vsi lahko postanete navadni Smrtniki Spoštovani, za uvod v 25-letnico državnosti je premier dejal: »Slovenija je na poti v prihodnost.« V kakšno? Digitalno, virtualno?
3
Kaj vse so slavile vladajoče stranke? Vse vladajoče stranke so slavile. Kaj? Uspešno nadaljevanje uničevanja bank in razprodaje podjetij, če citiram dr. Mencingerja? Ne, to so počele že prejšnje vlade.
2
Kaj pa mi, državljani? Kaj so nam dobri vladarji namenili za praznika upora in dela? Boljše zdravstvene finance, več varnosti za delavce, upokojence, prekarce? Ne, pač pa prodajo banke NKMB za četrtino dokapitalizacije!
8
Vsi bi bili Prevc!? Spet smo si zmetali v oči kup zlatega peska kolektivne udeleženosti v uspehu in vrhunstvu skakalcev! Vsi smo mahali z zastavami in skakali, vsi smo bili, bi bili Prevc!?
14
Koga naj nas bo strah? Slovenija je varna, pravi premier, a sodeč po anketah mu ne verjamemo, kljub žici in spogledovanju z Orbanom.
13
Ne le elita, tudi mi, ljudstvo, smo se že krepko skvarili Krasen začetek leta: slovenski orel je osvojil zlatega avstrijskega! Vihrale so zastave, donela je Zdravljica, bili smo enotno ponosni navzven.
22
Leto nevarnega učenja Bilo je prvo leto krasne nove vlade upanja in novih obrazov. Kaj smo dobili?
5
Notranjepolitični učinki Evropska unija da bo razpadla? Ko gre za begunce, je tako rekoč ni več, kot je ni bilo ob grški krizi. Kdo je strl Grke, kdo se je pogajal s Turki o beguncih? Bruseljski šaljivec iz davčne oaze?
5
Kazalo