Lado Ambrožič
"Piromarket" in izgubljeni rokici v Odmevih
Kolumna Lada Ambrožiča, 21. december 2016 ob 12:37 Sinočnji posnetki posledic nesreče s petardo so presunili slehernega med nami, marsikdo se je nad fantovo usodo zjokal; to, kar se je zgodilo štirinajstletniku, bi se lahko zgodilo tudi komu drugemu.
6
Zgovoren molk po četrtkovi Tarči
25
17. oktober 2016 ob 13:29 Na četrtkovo Tarčo s pomenljivim naslovom »Splav – svobodne v odločanju« se je na naslov vodstva hiše in Varuha usula toča ogorčenih odzivov, z enotno in nedvoumno poanto: v vseh pogledih velik ...
Zbogom, Tarča!
10
24. junij 2016 ob 06:40 Sinoči smo jo spremljali zadnjikrat. Po vsej verjetnosti. Jeseni naj bi četrtkov primetime zapolnilo več oddaj, združenih v dveurni informativni blok, samostojne Tarče torej nič več.
"Kdo bo za pijačo dal, ko …"
16
13. maj 2016 ob 12:19 Eno državo smo pokopavali, druga se je rojevala. Zdaj, četrt stoletja pozneje, so Šifrerjevi ponarodeli verzi spet aktualni.
"Primite tatico!"
20
22. januar 2016 ob 13:21 " Želimo vas opozoriti na nesprejemljivo in nepravilno poročanje RTVS o delovanju Univerze na Primorskem. Iz prispevkov novinarke Evgenije Carl so se iz meseca v mesec ustvarjale zgodbe, ki niso ...
Sovražni govor? Na TVS nikakor!
40
9. december 2015 ob 13:10 V sinočnji predstavitvi stališč pred referendumom o noveli družinskega zakonika na SLO 3 je uredništvo informativnega programa del izvajanja predstavnika gibanja Naprej, Slovenija prekrilo s piskom, ...
Zaustavite Varuha!
11
1. december 2015 ob 14:22 Poleti sem objavil kolumno "Varuh še naprej v ilegali", kjer sem javnosti sporočil, da si Programski svet ni vzel časa za obravnavo Varuhovega četrtletnega poročila.
Varuh, udba.net in skrito opravičilo Nekaj dni po imenovanju na funkcijo varuha pravic gledalcev in poslušalcev se je na spletu pojavil pompozen spis, po katerem naj bi bil varuh nekoč sodelavec udbe.
5
Kaj smo pravzaprav praznovali? D an upora ali dan velike prevare, dan zmage ali dan zločina?
16
TVS: Ob sobotah zaprto Osrednja slovenska televizija je pretekli teden v naše domove posredovala pretresljive posnetke poplavljenih vasi; tako smo gledalci v četrtek lahko neposredno spremljali prizadevanja civilne ...
4
Princip Odbora 2014 Te dni se mnogi sprašujejo, ali je kakšna podobnost med tako imenovanim Bavčarjevim odborom iz leta 1988 in Odborom 2014.
12
Jankovićev princip Psihoza izrednega stanja v državi je za zdaj minila, verjetno le začasno.
30
Ta večni predmet poželenja Včerajšnje glasovanje za novega generalnega direktorja RTVS je potekalo po zelo predvidljivem scenariju.
9
Agonija Ministrica za zdravje je točno po mesecu dni od imenovanja odstopila. Menda zaradi spoznanja, da zdravstvene politike že dolgo ne vodi več vlada, ampak lobiji in korupcijske mreže, ki pa jih ni ...
6
Kdo ureja Tarčo? Uredniki Televizije Slovenija. In nihče drug! Mar res? Tarča, minuli četrtek, se je sfižila, ker so uredniki dovolili, da se v njihovo delo in pristojnosti vtikajo politiki.
19
Einstein je bil Slovenec! Skoraj zagotovo. Sloviti fizik Albert Einstein je pred sto leti izpeljal svojo splošno teorijo relativnosti, s katero je razložil gravitacijsko silo kot posledico ukrivljenega prostora in časa. Njegova teorija ima ...
16
Mala nagica V dokaj pestri ponudbi nacionalne televizije v tem tednu je posebno pozornost vzbudil torkov dokumentarec Mama Evropa avtorice Petre Seliškar v koprodukciji Dokumentarnega programa TVS.
2
Kazalo