Festival ognjenega ambienta in luči je prava paša za oči. Foto: Gledališče Ane Monro/Bojan Okorn
Festival ognjenega ambienta in luči je prava paša za oči. Foto: Gledališče Ane Monro/Bojan Okorn
O okviru festivala lahko obiskovalci sodelujejo pri oblikovanju različnih senčil. Foto: Gledališče Ane Monro/Bojan Okorn

Obiskovalci festivala bodo lahko do srede lahko soustvarjali in oblikovali ognjene ambiente tudi z izdelovanjem senčnih lutk, papirnatih klobukov in malih latern, ki bodo še dodatno osvetljevale pot. Glavni namen letošnjega festivala je gradnja boljših odnosov.

Kot so zapisali v gledališču Ane Monro, ki festival organizira, bodo ognjeni ambienti postali mesta srečanja in izmenjave. "A ne le izmenjave pozdravov, pač pa izmenjave kratkih sporočil, prijaznih besed, občutkov in morda tudi zanimivih zgodb. Obiskovalce tokrat spodbujamo, da na sprehod z Ano Plamenito pridejo pozitivnega duha," so zapisali v vabilu.

Zgodbe iz Most
V ospredju letošnjega festivala v Ljubljani so Moste, ki po mnenju organizatorja Gledališča Ane Monro skrivajo številne zanimive zgodbe, zato bo eden od ognjenih ambientov namenjen prav zbiranju in pripovedovanju zanimivih lokalnih zgodb iz Most.

Poseben ognjeni ambient bo imel tudi Radio Študent, ki se spopada s hudimi finančnimi težavami. Svojo podporo za ohranitev, obstoj in razvoj neodvisnega Radia Študent bodo lahko
obiskovalci izkazali s podpisom peticije ali pa bodo z donacijo postali ReŠevalci.

Srečanje slovenskih ognjenih artistov
V okviru festivala bo potekala tudi Ognjenica, srečanje slovenskih ognjenih artistov. S solonastopi bruhanja, požiranja in manipuliranja ognjenih zubljev ter z ognjenim plesom bodo popestrili sprehod po ambientih Ane Plamenite.

Iz Ljubljane se festival ognja širi tudi v Kamnik in Maribor
Festival se bo iz Ljubljane v nedeljo selil še v Kamnik, v sredo pa v Maribor. V Kamniku bo jutri med 17. in 20. uro zažarelo pobočje Malega gradu, kamniško Ano Plamenito pa bo obogatila tudi predpremiera ognjene predstav Sodrga v produkciji KD Priden Možic in Kolektiva Šlosart. Ana Plamenita Mariborska bo osvetlila Gosposko ulico, včasih gosposko, zdaj zmeraj bolj prazno nakupovalno ulico v središču mesta. Tudi tam bo zbirala zgodbe mesta in s tem poskušala razpresti klobčič življenja v jedru Maribora.