Drugo
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
false
V njegovi glasbi in estetiki je polgolo telo ključno, prav tako je ključno tudi za razumevanje rockglasbe in njenega mesta znotraj ameriške kulture, pravi Jeremy Deller. Foto: EPA
false
Iggy Pop pravi, da bo njegov album Post Pop Depression, ki naj bi izšel marca letos, verjetno njegov zadnji, saj enostavno nima več dovolj energije. Foto: EPA

Dodaj v

Iggy Pop je poziral newyorškim študentom slikarstva

Napovedani album Iggyja Popa Post Pop Depression naj bi bil njegov zadnji
7. marec 2016 ob 13:40
New York - MMC RTV SLO

Študentom Newyorške umetniške akademije je na urah slikanja golega telesa poziral Iggy Pop. "Njegovo telo je doživelo veliko in mora biti dokumentirano," je povabilo pojasnil Jeremy Deller.

Študentom slikarstva večinoma pozirajo anonimni posamezniki, ki si želijo hitrega zaslužka, po zaslugi umetnika Jeremyja Dellerja, tudi Turnerjevega nagrajenca, pa so študenti Newyorške umetniške akademije pri urah slikanja golega telesa imeli prav poseben model. Deller je na akademijo povabil Iggyja Popa.

Kot je pojasnil svojo izbiro, je v njegovi glasbi in estetiki polgolo telo ključno. "Zdi se mi popolnoma smiselno, da je prav Iggy Pop model slikarjem. Njegovo telo je ključno za razumevanje rockglasbe in njenega mesta znotraj ameriške kulture. Njegovo telo je doživelo veliko in mora biti dokumentirano," je pojasnil.

Razstava ob izidu zadnjega albuma Iggyja Popa
Ustvarjena dela bodo prikazana na jesenski razstavi v muzeju Brooklyn, nato pa načrtuje, da bo zbirka del z naslovom Iggy Pop Life Class zaokrožila še po drugih muzejih v ZDA. Razstava bo sledila tudi izidu novega albuma 68-letnega glasbenika Post Pop Depression, pri katerem je Pop sodeloval z Joshom Hommom iz skupine Queens of the Stone Age. Ob napovedi albuma je Iggy Pop sporočil, da bo to verjetno njegov zadnji album. "Čutim, da s tem albumom končujem delo. Tako pravi moj instinkt," je dejal glasbenik in priznal, da nima več dovolj energije za ustvarjanje tako kakovostnih albumov, kot jih je ustvarjal do zdaj. "Da ustvariš pravi album, moraš v to resnično vložiti vse. Moja energija je zdaj bolj omejena," poroča The Independent. Kot je dodal, se bo v prihodnje verjetno usmeril na združevanje različnih glasbenikov. "Rad se družim z glasbeniki in sodelujem pri različnih glasbenih zasedbah," je dodal.

N. Ar.
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo