Prepoznavni kockasti logotip hiše b92. Foto: b92
Prepoznavni kockasti logotip hiše b92. Foto: b92

Na njeno mesto prihaja OTV, kot se bo imenovala nova televizija. S spremembo imena se bo dokončno spremenil tudi koncept televizije od informativnega k razvedrilnemu, proces, ki se je začel po tem, ko je b92 prešel iz rok delničarjev v roke tujega, grškega lastnika.

Eden izmed zadnjih korakov v tej smeri je tudi ukinitev oddaje Utisak nedelje. Kot poroča Blic, v sami hiši niso želeli niti potrditi niti ovreči teh informacij. "Če bo sprejeta odločitev o spremembi imena televizije, bodo mediji in širša javnost o tem pravočasno obveščeni," je zelo na kratko novinarska vprašanja odpravil v. d. direktorja b92 Vladan Anđelković.

Veliko zgovornejši ni bil niti glavni in odgovorni urednik informativnega programa in eden izmed ustanoviteljev b92 Veran Matić: "O spremembi imena b92 do zdaj nismo resno razpravljali. Če bo sprejeta kakšna takšna odločitev, bo javnost vsekakor pravočasno obveščena."

Selitev hiše
Sprememba imena je v prvi vrsti želja ustanoviteljev b92, saj si želijo, da nove televizije ne bi asociirali s staro b92, v katero je bilo vloženo toliko truda, da je postal eden izmed vodilnih informativnih medijev v Srbiji in v regiji. V ta namen je soustanovitelj Dušan Mašić tudi začel zbirati podpise pod peticijo za spremembo imena. Pod to se je podpisalo več kot 1.500 somišljenikov.
B92 sicer že nekaj mesecev program oddaja iz reportažnih vozil, parkiranih pred stavbo na Bulvarju Zorana Đinđića, kjer je redakcija, ker v tem času ravno poteka selitev hiše na novo lokacijo, v kompleks na avtocesti, v katerem je že tudi TV Prva, katere lastnik je prav tako družba Astonko Grka Stefanosa Papadopulosa.

Bo pa kabelski program B92info še naprej oddajal pod tem imenom, kot tudi Radio B2, katerega sedež bo po novem v poslovnem središču Eurocentar v središču Beograda.

B92 so maja leta 1989 ustanovili Matić, Mašić in Dragan Đilas. Hiša je bila pod nekdanjim srbskim predsednikom redek vir zahodnih novic in informacij v Jugoslaviji in gonilna sila za vrsto demonstracij, ki so potekale v Beogradu v turbulentnih 90. letih. Prav zaradi tega je b92 leta 1998 tudi prejel MTV-jevo nagrado Free Your Mind, ob tem pa še vrsto drugih novinarskih in človekoljubnih nagrad.