Sergej Filin je od obtoženih zahteval odškodnino v vrednosti 3,5 milijona rubljev (okoli 77,500 evrov). Foto: EPA
Sergej Filin je od obtoženih zahteval odškodnino v vrednosti 3,5 milijona rubljev (okoli 77,500 evrov). Foto: EPA
Dmitričenko je v zaključnem nagovoru dejal, da je želel, da bi Filina le pretepli
Dmitričenko je v sklepnem nagovoru dejal, da je želel le, da bi Filina pretepli Foto: EPA

Deset let zapora zahtevajo za Jurija Zarutskega, ki je napad s kislino izvedel, šest let pa za voznika Andreja Lipatova.

"Nikoli ne bi povzročil takšne poškodbe, kot je doletela Filina," je v sklepnem govoru dejal Dmitričenko, ki pravi, da je želel le, da bi Filina pretepli. Sodba naj bi bila znana v torek, obtoženi pa je prepričan, da je sojenje način maščevanja. "Če je to kazen za mojo vlogo v gledališču, pa naj bo."
Sergej Filin se sojenja ni udeležil, ker je na zdravljenju v Nemčiji. Njegova odvetnica Natalija Životkova je na sodišču zaprosila, da obtoženim ne bi podelili pogojnih kazni, Filin pa od obtoženih zahteva tudi odškodnino v vrednosti 3,5 milijona rubljev (okoli 77.500 evrov).
Cenjeni baletnik nadaljuje zdravljenje
Priznanega baletnega plesalca Falina, ki je bil leta 2011 imenovan za umetniškega direktorja Bolšoj teatra, so zamaskirani napadalci napadli 17. januarja. 42-letni baletnik se je zaradi hudih opeklin in poškodbe oči najprej zdravil v Moskvi, nato pa so ga premestili v bolnišnico v Aachnu v Nemčiji. Že pred napadom je bil tarča groženj in je prejemal številne anonimne telefonske klice, prerezali pa so mu tudi avtomobilske gume.
Filin se je septembra, ob odprtju nove sezone, vrnil v Moskvo. Dejal je, da se počuti dobro, a da nadaljuje zdravljenje.