Drugo
()
Slavko Kastelic
Bil je vsestranski voditelj, a najbogatejši je bil Kasteličev radijski opus. Foto: Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije

Dodaj v

Slovo radijca Slavka Kastelica

Po upokojitvi je prejel zlati mikrofon
9. januar 2008 ob 15:44
Ljubljana - MMC RTV SLO

V 68. letu starosti je umrl radijski in televizijski napovedovalec Slavko Kastelic. V mikrofone Radia Ljubljana je prvič spregovoril leta 1968.

Poleg radijskega dela je bil Kastelic 15 let med voditelji televizijskega Dnevnika in Obzornika, več let je povezoval programe mednarodnega džezovskega festivala v Križankah v Ljubljani, dvakrat pa je vodil tudi festival Slovenska popevka.

Na Radiu Ljubljana oziroma Radiu Slovenija je veliko let spremljal dogajanje na glasbenem prizorišču v oddajah Stop pops, Melodije po pošti, Rock selekcija, Torkov glasbeni magazin, predvsem pa v osrednji glasbeni oddaji Popularnih dvajset. Znal je biti sproščen, dinamičen in barvit, po drugi strani pa je v informativnih in drugih oddajah zahtevnejših vsebin te z angažirano interpretacijo prenašal radijskim poslušalcem. Prav v tem duhu je v zadnjih letih svojega dela prepričljivo zaznamoval tudi oddaje na programu Ars, poroča Radio Slovenija.

Kastelic se je upokojil leta 2004, kmalu zatem mu je Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije podelilo kristalni mikrofon, priznanje za izjemne dosežke na področju napovedovalskega poklica.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo