Jeruzalemski križ in pod njim letnica romanja. Foto: Reuters
Jeruzalemski križ in pod njim letnica romanja. Foto: Reuters
Majhen tetovatorski studio v krščanski četrti starega Jeruzalema. Foto: Reuters

Tradicijo je družina Razuk, ki ima v lasti tetovatorski studio v svetem mestu tako za kristjane, jude kot muslimane, uspešno združila z moderno tehnologijo, tako da s pomočjo svetovnega spleta potencialne stranke, ki nameravajo obiskati sveto mesto, pridobiva z vsega sveta, je poročal Reuters.

Eden takšnih popotnikov je 54-letni Noel Heavey iz Irske, ki si ni nikoli mislil, da bo kdaj želel imeti tetovažo. Ko pa je naletel na spletno stran Razukovega studia, je bil "osupel". Ob svojem prvem obisku Jeruzalema, ravno v času, ko se je krščanska četrt pripravljala na božič, je tako obiskal tetovatorski studio in izbral vzorec s čistimi in preprostimi linijami. To je bil črno-rdeč klasični jeruzalemski križ z enim velikim križem v sredini in štirimi manjšimi okoli njega, okrašen s palmami in številko 2017, ki predstavlja leto njegovega romanja in smrti njegove mame.
Razzouki so družinsko obrt začeli v Egiptu, kjer so navdih za idejo dobili pri koptskih kristjanih, ki tradicionalno nosijo tetovažo križa na zapestju. Lastnik studia Vasim Razuk je pojasnil, da se je več let upiral, da bi prevzel družinsko podjetje. A 44-letni biker je popustil in zdaj v umetnost tetoviranja vpeljuje tudi svojega 14-letnega sina. Nekateri dizajni, ki jih uporablja, segajo nazaj v čase križarskih vojn, a Razuk lahko starodavne linije in vzorce priredi, da ustrezajo vsakršnim željam stranke.
"Takšna tetovaža je nekaj, česar nikoli ne pozabiš, na to si ponosen, saj je takšna tradicija," je sklenil Razuk, ki ima tudi sam na zapestju vtetoviran križ.