Film - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Film - Arhiv
V San Sebastianu bodo za življenjsko delo nagradili Dannyja DeVita Ameriški igralec Danny DeVito, ki je med drugim zaigral v filmih Dvojčka in Batmanova vrnitev, bo na mednarodnem filmskem festivalu v San Sebastianu nagrajen za življenjsko delo.
Šestdeset ur za film: zmagovalci maratona Muvit Na 5. maratonu kratkih filmov Muvit/6x60, ki je v petek potekal v Sežani, je zmagal film The Growers ekipe Eksibisionis.
Peter Cerovšek in Matevž Jerman: "Naredili smo takšen festival, na katerega bi hoteli hoditi tudi sami" Nocoj ob 20.30 se v ljubljanskem Kinodvoru odpira četrti festival kratkega filma FeKK, ki bo poletje zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev.
Filmsko slovo od poletja: Štiglic, Bergman in Kubrick na Kongresnem trgu S koncem avgusta se počasi poslavljamo tudi od sezone kinopredstav pod milim nebom.
Novi film Kevina Spaceyja klavrno potonil Od novega filma s Kevinom Spaceyjem najbrž nihče ni pričakoval zaslužka, a polom bo očitno naravnost katastrofalen: drama Billionaire Boys Club je na premierno noč v ZDA zaslužila 126 dolarjev.
Filmska recenzija: Misija: nemogoče – Izpad Ekipa agenta Ethana Hunta mora na črnem trgu prevzeti tri enote plutonija, iz katerega bi bilo mogoče izdelati prenosne umazane bombe.
Wes Anderson z muzikalom o času po drugi svetovni vojni Sicer je bila glasba, poleg še pomembnejšega dodelanega vizualnega sloga in prepoznavne barvne palete seveda, vselej pomemben del filmov Wesa Andersona, v naslednjem režiserjevem projektu pa ji bo ...
Dokumentarec o Ivanu Cankarju, izjemnem intelektualcu, ki pa je znal biti tudi težaven V letu, ko mineva sto let od smrti Ivana Cankarja, življenje in delo tega velikega literata osvetljuje tudi nov animirani dokumentarni film v režiji Dušana Moravca.
Novi Spock bo Ethan Peck, vnuk hollywoodske igralske legende Po več mesecih iskanja so pri HBO-ju vendarle našli igralca, ki bo v drugi sezoni serije Zvezdne steze: Discovery upodobil Spocka.
Mike Leigh: O pokolu Peterloo bi morali učiti v šolah Po Gospodu Turnerju se britanski cineast Mike Leigh še enkrat vrača v 19. stoletje.
"Deklina zgodba dobro kritizira fantazmo konservativnega, a ne zastavi alternative" V novi spletni oddaji PodKino bomo s filmskimi kritiki obravnavali filme, nadaljevanke in tujejezične dokumentarce, ki prihajajo na spored Televizije Slovenija.
Oglejte si filme bratov Lumière: na dražbo gre prvi filmski plakat v zgodovini Ko se je konec decembra leta 1895 v Parizu odvila prva javna filmska projekcija, je bilo zanimanje za ta prelomni umetniški dogodek še razmeroma skromno - dvorano s 100 sedišči je zasedlo le 30 ...
Hollywoodski veteran Robert de Niro praznuje 75. rojstni dan Ameriški filmski igralec Robert de Niro, ki praznuje 75. rojstni dan, je še vedno zelo dejaven, prihodnje leto ga bomo lahko videli v filmih The Irishman in Joker.
Sarajevski festival nagradil melanholično hvalnico inuitskega življenja Nagrado srce Sarajeva za najboljši igrani celovečerni film je prejel film v bolgarski, nemški in francoski produkciji Aga.
Scarlett Johansson na vrhu lestvice najbolje plačanih igralk Scarlett Johansson je po zaslugi vloge Marvelove superjunakinje Črne vdove postala najbolje plačana igralka na svetu.
Kako bi bil videti Gladiator 2 po scenariju Nicka Cava? Avstralski glasbenik Nick Cave je na prošnjo avstralskega igralca Russlla Crowa pred leti spisal scenarij za nadaljevanje filma Gladiator.
"Ne pusti se povoziti barabam": feminizem, preroškost in odpor Dekline zgodbe Dvajseto stoletje nas je naučilo, da ekstremizem ne trati časa s subtilnostjo – in ena najodmevnejših nadaljevank zadnjih let prav gotovo ne premore subtilnosti.
Oliver Stone bo z Beniciem Del Torom posnel White Lies (Bele laži) Ameriški režiser Oliver Stone bo spomladi prihodnje leto v New Yorku snemal film z naslovom White Lies (Bele laži), v katerem bo nastopil igralec Benicio Del Toro.
Zakaj princesa Leia še nima zvezde na hollywoodskem Pločniku slavnih? Captain Kirk iz Zvezdnih stez William Shatner se je pridružil Luku Skywalkerju iz Vojne zvezd Marku Hamillu in pozval, naj zvezdo na Pločniku slavnih dobi tudi Carrie Fisher.
"Govoriti resnico je kar naenkrat postalo 'protisrbsko' dejanje" Če bi si upali že vnaprej napovedati zmagovalca paradne sekcije sarajevskega festivala, kategorije igranih celovečercev, bi po petih festivalskih dneh stavili na Tovor ( Teret ) srbskega režiserja ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Čuvarke
20. avgust 2018 ob 10:57 Francoski režiser Xavier Beauvois je pred osmimi leti posnel izjemno uspešen film Božji možje , po katerem smo ga doslej verjetno poznali najbolje.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo