Film - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Film - Arhiv
Filmska recenzija: Robin Hood Smrt, davki in ciklična vračanja Robina Hooda – nekatere stvari so v življenju pač stalnica. V najnovejšem utelešenju skuša Robin iz Loxleyja zajahati trend filmov o superjunakih.
Losangeleški muzej filma bo odprla razstava japonskega maga animacije V Los Angelesu bodo do konca prihodnjega leta odprli muzej, posvečen filmski umetnosti. Prva razstava se bo poglobila v animacije japonskega ustvarjalca Hajaoa Mijazakija.
Najboljši evropski film je Hladna vojna Film Hladna vojna režiserja Pawla Pawlikowskega je na 31. podelitvi evropskih filmskih nagrad v Sevilli upravičil status favorita in osvojil nagradi Evropske filmske akademije za najboljši film in ...
Slovenski film se odpira prej zapostavljenim zgodbam Leto 2018 je še enkrat postavilo na laž predsodke, ki se držijo slovenskega filma, in postreglo s celo vrsto domačih presežkov sedme umetnosti.
Umrla je Sondra Locke, igralka v več filmih Clinta Eastwooda V starosti 74 let je na svojem domu v Los Angelesu zaradi zastoja srca umrla ameriška igralka Sondra Locke, ki je s svojo prvo filmsko vlogo prejela nominacijo za oskarja, zatem pa nastopila v ...
Igralski ceh nominira: v vodstvu melodrama Zvezda je rojena Glasbena drama (in posodobljena klasika) Zvezda je rojena je na čelu zelo širokega nabora igralskih dosežkov, ki jih je s svojimi nominacijami nagradila stanovska organizacija SAG.
Igralke v Hollywoodu sicer slabše plačane, vendar so magnet za polnjenje blagajn Morda se morajo filmske zvezdnice v Hollywoodu še zmeraj bojevati za plačilno enakopravnost s svojimi cehovskimi kolegi, vendar je nova študija pokazala, da so filmi z osrednjimi ženskimi ...
Foto: Nicole Kidman, akcijska junakinja - Aquamanova mati Na zvezdniški premieri novega akcijskega spektakla Aquaman so Nicole Kidman spremljali tako njena prava družina kot sinova iz serije Majhne laži.
Majda Širca o Vodniku po Ljubljani, bunkerirani slovenski nanizanki iz 70. let Eden največjih in najdražjih projektov TV Ljubljana, nanizanka z naslovom Vodnik po Ljubljani oziroma Devet krogov nekega raja, ni bil nikoli dokončan.
Nastaja nov partizanski film o bitki na Menini planini Na pobudo Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja Slovenije bo po dolgih letih slovenska kinematografija dobila nov partizanski film.
Martin Krpan, ponarodeli junak, ki ga vsi poznamo, a skoraj nihče več ne ve, kdo ga je napisal Kdo je resnični Martin Krpan? Je res živel? Fiktivna domačija Martina Krpana je na Vrhu pri Sveti Trojici nad Pivko.
Marko Šantić: Čustev ni med črkami zakonikov "Zdelo se mi je, da bi s filmom, osebnim načinom pripovedovanja, lahko lažje razložili širšemu občinstvu, da so pri debatah o Družinskem zakoniku v središču človeške zgodbe, okoli katerih se ...
Na čelu žirije Berlinala tokrat Juliette Binoche "Veselim se tega posebnega zmenka s celotno žirijo in bom svojo nalogo prevzela z velikim veseljem in skrbnostjo," je ob novici, da prevzema predsedovanje glavni žiriji 69. Berlinala, dejala ...
Kritiško hvaljene Posledice se predstavijo tudi Ameriki Na mednarodnem festivalu evropskih filmov v Silver Springu v ameriški zvezni državi Maryland prikazujejo tudi film slovenskega režiserja Darka Štanteta Posledice. To je hkrati ameriška premiera.
Kako se je v dobrem stoletju izoblikoval mit o Ivanu Cankarju Na stoletnico Cankarjeve smrti je bil na TV Slovenija na ogled dokumentarno-igrani film Cankar, ki nam v igranih prizorih približa zasebno življenje največjega slovenskega pisatelja.
Katarina Čas nadaljuje naskok na Hollywood, a selitev v L. A. bo še počakala Katarina Čas leto 2018 sklepa polno zaposlena – tako v domačih kot tujih koprodukcijah. Ta trenutek promovira tretjo sezono ameriške serije Berlin Station, v kateri vidimo kar nekaj znanih obrazov.
Turneja slovenskega filma po Berlinu in Moskvi zavija še v srbske kinematografe Slovenski film nadaljuje svojo evropsko turnejo: po Sarajevu, Sombotelu, Pulju in Osijeku, Budimpešti, Rigi, Minsku, Moskvi in Berlinu bodo Dnevi slovenskega filma potekali od 11. do 14. decembra še ...
Najtrdovratnejši predsodek v Hollywoodu ostaja imperativ lepote Hollywood v zadnjih letih morda vestneje ustvarja tehtnejše vloge za ženske pripadnike manjšin - še vedno pa se trdovratno oklepa "poslednjega tabuja", opozarja režiserka Susanne Bier.
Filmska recenzija: Kursk, prekletstvo globine Ko je konec osemdesetih let prejšnjega stoletja padel berlinski zid, tista stvarna manifestacija geopolitičnega koncepta železne zavese, v kateri se je udejanjala vsa brutalnost in absurdnost ...
Poljski film III je zmagovalec 15. Animateke Na 15. festivalu animiranega filma Animateka je slavil 12-minutni poljski film III Marte Pajek, ki je poleg nagrade mednarodne žirije prejel tudi nagrado občinstva.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Robin Hood
23
16. december 2018 ob 16:53 Smrt, davki in ciklična vračanja Robina Hooda – nekatere stvari so v življenju pač stalnica. V najnovejšem utelešenju skuša Robin iz Loxleyja zajahati trend filmov o superjunakih.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo