Film - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Film - Arhiv
Arhiv RS praznuje pol stoletja skrbi za filmsko umetnost Razmeroma zgodnji ustanovitvi Slovenskega filmskega arhiva leta 1968 se lahko Slovenci zahvalimo, da mu je v 50 letih delovanja uspelo zbrati in ohraniti več kot 90 odstotkov filmov, ki so nastali ...
Filmska recenzija: Prvi človek Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Ekipa Bled: na Televizijo Slovenija prihaja nova nadaljevanka Predvidoma s koncem leta prihaja na spored Televizije Slovenija 18-delna nadaljevanka Ekipa Bled , v kateri bomo spremljali delo in osebno življenje treh kriminalistov različnih generacij na majhni ...
29. Liffe razkriva adute: velikani von Trier, Godard, Omerzu, Lanthimos ... Obkroženi dan na koledarjih filmofilov je tu: znana sta program in urnik 29. izdaje festivala Liffe.
Simon Popek: "Zakaj bi morali gledati samo filme z jasnimi sporočili in naracijami?" "Po naših raziskavah si ljudje na Liffu v povprečju ogledajo pet filmov," ljubljansko filmoljubno statistiko pojasnjuje Simon Popek, programski vodja 29. ljubljanskega mednarodnega filmskega ...
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Maksimovićeva Nevidna roka Adama Smitha na filmskem festivalu One Take Večkratni nagrajenec mednarodnih filmskih festivalov režiser in scenarist Slobodan Maksimović se na Mednarodnem filmskem festivalu One Take , posvečenem filmom, posnetim v enem kadru, predstavlja s ...
Nicola Lubitsch: "Moj oče je snemal komedije, ki niso podcenjevale inteligence občinstva" Ernst Lubitsch je bil eden največjih režiserjev klasičnega Hollywooda, utemeljitelj žanra romantične komedije in muzikala.
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Umrla je legenda jugoslovanskega filma Milena Dravić V starosti 78 let je v eni izmed beograjskih bolnišnic po težki bolezni umrla ena najbolj priznanih srbskih in jugoslovanskih igralk, Milena Dravić.
Filmska recenzija: Žaba Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
Serija o mačku Muriju je dobila tretje nadaljevanje "V stolpu poldan je odbilo, mucki hitro na kosilo ..." slišimo v uvodu v najnovejšo dogodivščino mačka Murija in njegovih prijateljev.
Slovenski film na turneji: naslednja je na vrsti Budimpešta Po Sarajevu, Sombotelu, Pulju in Osijeku se bo slovenska kinematografija še petič letos prestavila v tujini, tokrat v madžarski prestolnici.
Mali veliki mož iz filma Življenje je lepo v osvojitev Hollywooda Vsi ljubitelji italijanske komične drame Življenje je lepo, ki je leta 1998 prejela oskarja za najboljši tujejezični film, se zagotovo spomnijo tudi prikupnega fantka, ki je danes pravi mož.
V kinematografe prihaja kritiško hvaljen film Posledice Pred prihodom v kinematografe bo nocoj v Cankarjevem domu premiera enega najbolje sprejetih filmov letošnjega Festivala slovenskega filma.
Filmska recenzija: Hladna vojna Hladna vojna je razkošno posneta melodrama o tragični ljubezni, razpeti čez železno zaveso in čez brezno dveh desetletij – točno tak film, ki bi Poljski lahko prinesel še enega tujejezičnega oskarja.
Spolni škandali s televizije Fox News kmalu preliti v film John Lithgow, Malcolm McDowell, Nicole Kidman, Kate McKinnon, Margot Robbie in Charlize Theron so igralska imena, ki jih bo mogoče videti v nastajajočem filmu o televiziji Fox News.
Na festival, ki to pravzaprav ni, prihajajo Martin Scorsese, Isabelle Huppert in Barry Jenkins "Nismo festival in tisti, ki si želijo festivala, bodo tu vedno razočarani," zase pravijo na filmskem festivalu v Rimu, a so kljub temu vsako leto gostitelji mnogih največjih zvezdnikov med ...
Dokumentarec Generacija ’68 napoveduje rdečo nit Jesenske filmske šole v Kinoteki Tudi Slovenska kinoteka seveda ne more mimo polstoletnice študentskih in delavskih gibanj v Parizu, Beogradu, Pragi, pa tudi drugod po Evropi, severni Ameriki in svetu, pri čemer so med drugim ...
Slovenski film do New Yorka: MoMA z retrospektivo Karpa Godine, ki je črni val navdihnil z "neukrotljivo izrazno svobodo" Retrospektiva filmskih del režiserja, snemalca, scenarista in montažerja Karpa Godine, ki jo v tem mesecu organizirajo v Muzeju moderne umetnosti, bo slovensko filmsko umetnost ponesla v New York.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Prvi človek
6
17. oktober 2018 ob 09:22 Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo