Črno-bela fotografija, dim, resnoben ton ... tako obetavne prve fotografije kakega filma o superjunaku že dolgo nismo videli. Foto: Twitter
Črno-bela fotografija, dim, resnoben ton ... tako obetavne prve fotografije kakega filma o superjunaku že dolgo nismo videli. Foto: Twitter
Novi batmobil je podoben tistemu iz računalniške igre Batman: Arkham Asylum, rahlo pa spominja tudi na vozilo, kakršnega si je že leta 1989 zamislil Tim Burton. Foto: Twitter

Že v ponedeljek je režiser nadaljevanja Jeklenega moža namreč na Twitterju napovedal, da je počasi čas, da dvigne ponjavo z avtomobila, ki ga bo v njegovem težko pričakovanem "cross-over" filmu vozil Batman (mediji projekt večinoma naslavljajo kot Batman Vs. Superman ali Superman Vs. Batman).

V resnici je Snyder pokazal več Batmana kot njegovega avtomobila: novi kostum superjunaka je elegantnejši, bolj preprost kot nekatere prejšnje različice. Obenem ima tudi precej manjša netopirska ušeska, kot jih je imel še Balov Batman.

Oboževalci franšize, ki načeloma nad Benom Affleckom kot novim Batmanom niso pretirano navdušeni, pa so definitivno pohvalili vsaj njegovo opravo. "Slava #Batflecku - najboljši netopirski kostum na platnu vseh časov. Dva Bat-palca v zrak," je tvitnil eden izmed njih.

Novi batmobil je očitno ohranil velika, vsestranska kolesa iz trilogije Christopherja Nolana, obenem pa si je iz izvirnih stripov izposodil ožji, elegantnejši dizajn samega vozila.

Precej bo še treba počakati
Nadaljevanje Jeklenega moža, v katerem si bosta glavno vlogo delila Superman (Henry Cavill) in Batman (Ben Affleck), v kinematografe prihaja čez točno dve leti. 6. maja 2016; v njem bodo med drugim nastopili še Jesse Eisenberg, Jeremy Irons in Holly Hunter.