Boba Dylana v različnih življenjskih obdobjih v filmu upodobi kar sedem igralcev. Foto: Reuters
Boba Dylana v različnih življenjskih obdobjih v filmu upodobi kar sedem igralcev. Foto: Reuters

Režiser Todd Haynes je na beneškem filmskem festivalu, ki poteka te dni in kjer je film doživel premiero, povedal, da je po njegovem mnenju prav večplasten pristop filma ta, ki je Dylana prepričal v odobravanje: "Mislim, da je to zaradi odprte strukture, nečesa, kar se je razvijalo skozi leta. In zato je Bob pomislil: V redu, mogoče bom pa odobril to stvar."

Dylana upodobi tudi ženska
Film prikazuje spremembe Dylanove osebnosti tako, da ga upodablja sedem igralcev, med njimi so zvezdniki Christian Bale, Richard Gere, Heath Ledger in Cate Blanchett. V I'm Not There Blanchettova igra vlogo Jude oziroma Dylana med njegovim folkrockovskim obdobjem.

Haynes pravi, da je pač vedel, da mora vlogo igrati ženska, da bi lahko verodostojno prikazal Dylanovo fizično stanje v tistem času. Razkril je: "Cate je bilo strah. Večkrat mi je rekla, da je to zanjo strašljiv izziv." A Haynes jo je pomiril, češ da je včasih dobro biti prestrašen. Na ta način - s tveganjem in postavljanjem v vlogo tarče - odkrivaš nove stvari in se pomladiš, ji je rekel.