Tale plakat je pred dnevi neuradno pricurljal na net. Na njem sicer piše, da Dylana 'ni tu', ampak po zadnjem štetju jih bo v filmu sedem ... Foto:
Tale plakat je pred dnevi neuradno pricurljal na net. Na njem sicer piše, da Dylana 'ni tu', ampak po zadnjem štetju jih bo v filmu sedem ... Foto:

V filmu z naslovom I'm Not There bo glasbenega veterana igralo kar sedem različnih zvezdnikov - Christian Bale, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw ter celo - Cate Blanchett. Za zdaj še ni znano, kdo bo sedmi igralec v Dylanovih škornjih.

Vsi hočejo biti delček zgodovine
Večji del filma, ki je dobil močan navdih v Dylanovi glasbi, bodo posneli v kanadskem mestu Quebec. Zanimanje igralcev pred snemanjem je bilo ogromno. O tem zgovorno govori podatek, da se je samo za majhno epizodno vlogo paparaca prijavilo kar 43 igralcev (vlogo je na koncu dobil Shaun Balbar). Vesela novica pa je prispela tudi iz založniške hiše Sony BMG. Sporočili so, da bodo premiero filma, ki bo v ZDA 21. septembra, v Evropi pa 27. decembra, spremljale tudi nekatere nove izdaje starih Dylanovih albumov.

V filmsko biografijo je Dylan privolil pred dvema letoma. Že prej, leta 1998, se je isti režiser že kalil v snemanju glasbenih filmov, ko je v Velvet Goldmine ujel zlato obdobje rocka, ki so ga zaznamovali glasbeniki, kot sta David Bowie in Iggy Pop. Tudi takrat je z njim že sodeloval Christian Bale, ob njem pa med drugim tudi Ewan McGregor, Jonathan Rhys Meyers, Toni Collette in Eddie Izzard.