Coutinho je za svoje delo prejel številne filmske nagrade. Foto: Youtube
Coutinho je za svoje delo prejel številne filmske nagrade. Foto: Youtube

Kot pišejo svetovni mediji, je Daniel, ki ima shizofrenijo, najprej zabodel očeta, potem hudo ranil svojo mater in si na koncu skušal soditi sam. Po zločinu je potrkal na sosedova vrata in dejal, da je "osvobodil očeta". Z materjo, ki se ji je, potem ko jo je večkrat zabodel, uspelo zateči v kopalnico, sta zdaj v bolnišnični oskrbi.

Coutinho je veljal za enega najboljših brazilskih režiserjev dokumentarnih filmov, za katere je prejel številne nagrade, lani pa je bil povabljen tudi v ameriško filmsko akademijo. Med njegovimi najbolj znanimi deli so Edificio Master, Um Dia na Vida, Babilonia 2000 in Moscou.

V svojih filmih, posnel jih je več kot 20, se je loteval različnih političnih tem, vendar se je vedno spretno izognil propagandi. Pogosto je obravnaval vsakodnevno življenje raznolike brazilske družbe. Nazadnje naj bi pripravljal nov dokumentarni film o lanskih protestih proti korupciji, čezmernem zapravljanju države pred svetovnim nogometnim prvenstvom in vse siromašnejših javnih storitvah.