Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Christian Bale, ki je igralsko kariero začel že kot otrok, velja za enega najuglednejših karakternih igralcev svoje generacije. Znan je po tem, da se za svoje vloge izjemno intenzivno pripravlja, ne ustraši se niti zahtevnih telesnih preobrazb. Foto: Reuters

Dodaj v

Christian Bale: Opravil sem z Batmanom in superjunaki

Nastopa v filmu Obljuba o armenskem genocidu
16. avgust 2017 ob 10:34
Stuttgart - MMC RTV SLO, STA

Britanski igralec in oskarjevec Christian Bale, ki je z velikim uspehom nastopal v trilogiji o Batmanu Christopherja Nolana, je povedal, da ne bo več upodabljal superjunakov.

Bale je v pogovoru za Stuttgarter Zeitung zatrdil, da je s filmi o superjunakih opravil, a poudaril, da je zelo ponosen na tri filme o Batmanu, ki jih je posnel z Nolanom. "Če že snemaš filme po stripovski predlogi, jih moraš posneti najbolje, kar se da. In prav to nam je uspelo," je dodal.

Christopher Nolan, ki je trenutno v kinematografih z vojno dramo Dunkirk, je že na začetku snemanja filma Batman: na začetku napovedal, da bo posnel točno tri filme o priljubljenem superjunaku, ki so ga prej že večkrat prenesli na filmski trak - nekateri režiserji bolj, drugi manj uspešno -, in Bale se je s tem strinjal. Režiser in igralec sta tako sodelovala še pri Vitezu teme in Vzponu viteza teme.

Z omenjenim nemškim časnikom je Bale, po rodu Valižan, opravil intervju ob tamkajšnji premieri svojega aktualnega filma Obljuba, v katerem igra ameriškega novinarja, ki se v času zatona Osmanskega cesarstva odpravi poročat o armenskem genocidu. Kot je povedal 43-letni igralec, preden se je lotil vloge, o omenjenem pokolu ni vedel nič, še bolj pa ga je pretreslo dejstvo, da še zdaleč ni bil edini, saj v šolah o tem temačnem poglavju zgodovine tako rekoč ne učijo.

Christian Bale, ki je igralsko dejaven že tri desetletja, snema tako visokoproračunske uspešnice kot neodvisne projekte. Za vlogo boksarja Dickyja Eklunda v biografskem filmu The Fighter v režiji Davida O. Russlla je dobil oskarja za najboljšo moško stransko vlogo.

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
kingestone
# 16.08.2017 ob 13:35
eden redkih igralcev s karakterjem.

ostali 'superheroji' imajo karizmo razkuhanega makarona...
tuintam
# 16.08.2017 ob 12:19
Zanimiv je bil American Psycho (2000).
oziris.va
# 16.08.2017 ob 10:50
Seveda, glasilke so se mu uničile.
oziris.va
# 16.08.2017 ob 17:02
Gle, glej, točno 30 let je od tega filma ... uauu, kako čas beži:
oziris.va
# 16.08.2017 ob 16:59
Ima kar nekaj odličnih vlog, najbolj pa se ga spomnim, ko poje tematsko pesem v filmu Cesarstvo sonca še v osemdesetih. Mislim, da je tisto bil eden izmed boljših Spielbergovih filmov. Res pa je, da na koncu ne moreš zadržati sonce, ko se ponovno sreča s starši.
ZRC
# 16.08.2017 ob 16:17
Za vse komentatorje, ki so mojemu prvemu komentarju dali minus - Bale je vrhunski igralec, a je žal resnica takšna, da od zadnjega batmana ni posnel dobrega filma razen omenjenih dveh. Mogoče nima srečne roke ali pa bi moral napucati svojega agenta. Mislim, da je najverjetneje kar slednje. Naj ne pozabim na eno izmed zadnjih "mojstrovin", kjer je nastopil - Ridleyev Exodus, ki je takšen zmazek, da človek ne more verjeti. Velika verjetnost je, da tako Bale kot Scott misita enako. Seveda je film flopnil tudi po finančni plati. Drugače pa za vse Baleofile toplo priporočam ogled njegovih malo manj znanih filmov in sicer že precej starega Machinista, ki je malenkost bolan, vendar izjemen film ter Herzogov Rescue Dawn, kjer odlično odigra tudi v drugih filmih večinoma komični Steve Zahn.
oliva
# 16.08.2017 ob 15:44
Men je carski.
Najboljši tudi meni v Ameriškem psihu (najboljši možni tip za to in odlična igra, interpretacija).
Sicer pa me je prevzel tudi v Cesarstvu sonca kot eden redkih otroških igralcev (redki furajo lahko cel film kot glavni protagonisti al pa vsaj meni ne potegnejo, z izjemo DiCaprija, Dakote Fanning, Christiana Balea in še koga).

Teh superjunakov pa itak tolk ne gledam, me ne pritegnejo.
Cyril
# 17.08.2017 ob 23:57
Izjemno zopern
el kondor prevc
# 17.08.2017 ob 18:01
Skrajni čas. Tako kot je Superman samo Cristopher Reeves, ostalo je brezveze. Tako sta Batmana samo dva: Adam West in Michael Keaton. Vse ostalo je fejk.
tuintam
# 16.08.2017 ob 11:38
K'r t'ko:

Einaudi in Arktika
ZRC
# 16.08.2017 ob 11:15
Krištofer, to je zelo dobro, kar praviš, a le, če boš snemal boljše filme, ker po človeku šišmišu si snemal bolj ali manj govna, razen The big short in American hustle.
Kazalo