Tom Hanks mora imeti tik pred prvo klapo scenarij še vedno pri roki. Foto: EPA
Tom Hanks mora imeti tik pred prvo klapo scenarij še vedno pri roki. Foto: EPA
Ne izplača se vam hiteti v Benetke, kajti ekipa je tamkajšnjo etapo produkcije medtem že sklenila. Levji delež zgodbe se namreč dogaja v Firencah. Foto: Twitter

Hanks je akademika, ki se vedno znova znajde v akcijskih pustolovščinah, na velikem platnu upodobil že v dveh filmskih adaptacijah Brownovih del - Da Vincijevi šifri ter v Angelih in demonih.

Zgodba Inferna se bo, če sklepamo po romanu, začela v bolnišnici v Firencah, kjer se Langdon zbudi brez kakršnega koli spomina na to, kaj se mu je zgodilo v preteklih nekaj dneh. Jasno mu je le, da mu gre krvavo za nohte, saj v njegovo bolniško sobo vdre neznanec, ki ga očitno skuša ubiti. S pomočjo zdravnice Sienne Brooks, ki jo bo igrala Felicity Jones, in svojega znanja simbologije bo poskušal rešiti zapleteno uganko, povezano s slavnim Dantejevim Peklom. Izkaže se, da bo moral Langdon norcu preprečiti, da bi v imenu redčenja populacije nad svet spustil pogubno bolezen, ki bi v hipu zdesetkala človeštvo.

Tudi Inferno bo režiral Ron Howard, v kinematografih pa ga pričakujejo oktobra prihodnje leto. Scenarij je spisal David Koepp, ki je sodeloval že pri Angelih in demonih.

Inferno je zadnja od štirih knjig, v katerih je Brown prepletel zgodovino, umetnostno zgodovino in simboliko v napet triler; pisatelja je revija Time leta 2005 uvrstila na svoj seznam stotih najvplivnejših ljudi na svetu. Tretja adaptacija po kronološkem redu, Izgubljeni simbol, na filmsko upodobitev še čaka, menda zaradi zapletov s scenarijem.

V vlogi Langdona je Hanks nazadnje nastopil leta 2009 v Angelih in demonih, ki so v blagajne po svetu prinesli 486 milijonov dolarjev (431 milijonov evrov).