David Brent je bil še skrajnejši, neprijetnejši in nadležnejši lik kot tisti, ki ga je po njegovem vzoru ustvaril Steve Carrell. Foto:
David Brent je bil še skrajnejši, neprijetnejši in nadležnejši lik kot tisti, ki ga je po njegovem vzoru ustvaril Steve Carrell. Foto:

Samo da bo jasno, ne snemam filma Pisarna. Snemam dokumentarec o Davidu Brentu, ki skuša postati rockzvezda. Samo povem.

Ricky Gervais
15 let po Pisarni David Brent prodaja čistilna sredstva.

53-letni britanski komik je v prvih letih novega tisočletja mednarodno prepoznaven postal predvsem po zaslugi "regionalnega vodje" Davida Brenta. Humoristična serija Pisarna, ki sta jo ustvarila Gervais in Stephen Merchant, je bila velika uspešnica na Otoku, še preden jo je hiša NBC priredila za ameriško občinstvo. Ameriško različico Brenta, regionalnega vodjo tovarne papirja Dunder Mifflin v pensilvanskem Scrantonu Michaela Scotta, je igral Steve Carell (obstajalo pa je še več nacionalnih različic: svoje Pisarne so snemali tudi v Franciji, Kanadi, Čilu in Rusiji).

Sanje o zvezdništvu še živijo
Zdaj je tudi uradno že potrjeno, da bodo film v produkciji BBC Films začeli snemati v letu 2015. Oboževalci serije bodo tako končno izvedeli, kaj se je z Davidom dogajalo v zadnjih 15 letih, odkar je bil na koncu druge sezone odpuščen iz Pisarne. "Zdaj je trgovski potnik, ki po vsej državi prodaja čistilna sredstva - a še vedno se ni čisto odrekel svojim sanjam, da bo nekoč rockzvezda," napoveduje sinopsis za film.

Brent se tako poda na samostojno turnejo, za katero pa mora seči globoko v žep, saj "ga honorarji za spremljevalne glasbenike stanejo več, kot zasluži s prodajo vstopnic".

Brent, ki ga je BBC nekoč opisal kot "filozofa, primerljivega z Descartesom, glasbenika, ki bi se lahko kosal z zasedbo Texas, in plesalca, ki je primerljiv z MC Hammerjem", se uvršča med kultne like britanske komedije - ne nazadnje Pisarna velja za najuspešnejšo britansko humoristično serijo vseh časov. Govorice o snemanju filma so se pojavile že pred kakim letom, a zdaj je projekt tudi uradno dobil zeleno luč. Najverjetneje bo posnet v realističnem slogu "mockumentarca", zaradi katerega je bila izvirna serija tako uspešna.

Gervais je v okviru zgodnje promocije filma kot David Brent s "svojo" glasbeno skupino Foregone Conclusion že nastopil na več radijskih postajah, obstaja pa tudi njegov kanal na YouTubu, na katerem se lahko z Brentom učite igrati na kitaro.

Ste že spoznali Dereka?
Mimogrede, Gervais je na letošnjih emmyjih - podelili jih bodo 25. avgusta - nominiran tudi za najboljšega igralca v komični seriji (v nadaljevanki Derek). V boju za zlati kipec bo moral premagati Matta LeBlanca (Episodes), Dona Cheadla (House of Lies), Louisa C. K.-ja (Louie), Williama H. Macyja (Shameless) in Jima Parsonsa (The Big Bang Theory).

Samo da bo jasno, ne snemam filma Pisarna. Snemam dokumentarec o Davidu Brentu, ki skuša postati rockzvezda. Samo povem.

Ricky Gervais