Napetost med igralcema se hitro stopnjuje.
Napetost med igralcema se hitro stopnjuje. "Naj zmaga boljši mož," pripomni De Niro. "Ne, ne bom se niti tako izrazil. Naj bo tisti, ki je boljši za vlogo, tudi tisti, ki konča v vlogi." Foto: YouTube

V napovedniku za kratki film The Audition, ki ga lahko pogledate spodaj, nastopita oba zvezdnika, za piko na i pa še njun režiser: Scorsese namreč med njima začne tekmovanje za isto vlogo v njegovem naslednjem filmu. Ampak še prej naj fanta, tako Scorsese, uživata v "neverjetnem" kraju: sledijo seveda potoki šampanjca, igre na srečo in vsesplošni glamur (razen na DiCapriovem obrazu, ki je še vedno skrit pod brado in figo).

Kratki film prihaja še letos, v njem pa se, kot vidimo v drugem napovedniku, pojavi še Brad Pitt, če zvezd morda prej ni bilo dovolj.

De Niro je nastopil v osmih Scorsesejevih filmih, DiCaprio pa v petih. Skupaj pa sta zaigrala samo enkrat, v filmu Michaela Catona - Jonesa Fantovo življenje.

Pravzaprav bo to oglas za igralnice
The Audition bo v resnici oglas za dve novi azijski igralnici: Studio City v Macau in China and City of Dreams v Manili na Filipinih. Scenarij za film, v katerem se bo zgodba torej vrtela okrog igralske avdicije, na katero se prijavljajo De Niro, Di Caprio in Pitt, je spisal Terence Winter (Volk z Wall Streeta). Producent bo priznani ameriški režiser Brett Ratner.

Film bo svetovno premiero doživel sredi leta, ko bo prvič za javnost vrata odprla igralnica Studio City.

Po neuradnih podatkih, ki so jih objavili tabloidi, je vsak izmed treh igralcev za dva dneva snemanja pospravil 13 milijonov dolarjev, proračun celotnega filmčka pa se giblje okoli 70 milijonov dolarjev.