Dumbo je s 64 minutami eden Disneyjevih najkrajših filmov. Foto: Disney
Dumbo je s 64 minutami eden Disneyjevih najkrajših filmov. Foto: Disney
Alica v Čudežni deželi
Najdonosnejša Disneyjeva igrana priredba Alica v čudežni deželi v režiji Tima Burtona je v blagajno prinesla več kot milijardo dolarjev. Foto: Kolosej

Pravljico o Dumbu bo v "edinstveno družinsko zgodbo" priredil Ehren Kruger, scenarist filmskih uspešnic, kot so Krog, Krik 3 in Transformerji. Podpisal bo scenarij, z Justinom Springerjem pa v projektu sodeloval tudi kot producent.
Poustvaritev Disnyjevega najbolj priljubljenega slončka je spodbudil uspeh računalniške animacije s CG-tehnologijo, s katero so ustvarili realistične primate v filmu Vzpon planeta opic.
Zgodba sledi cirkuškemu slončku Jumbu ml., ki ga skuša mama zaščititi pred nasilneži, kar jo privede za v kletko. Dumbo se zato z edinim prijateljem, miškom Timothyjem poda na ganljivo pustolovščino.
Uspešen pohod zlohotnice Angeline
V zadnjih letih imajo v Disneyjevem studiu velik uspeh z igranimi priredbami svojih najbolj popularnih risanih klasik. Najdonosnejša je Alica v čudežni deželi, v kateri je Tim Burton z zvesto igralsko ekipo z Johnnyjem Deppom in ženo Heleno Bonham Carter v blagajno prinesel več kot milijardo dolarjev, najnovejša različica Trnuljčice - Zlohotnica, ki jo igra Angelina Jolie, pa je doslej zaslužila že več kot 630 milijonov dolarjev. Prihodnje leto naj bi na velika platna prišli igrana Pepelka, Knjiga o džungli in Lepotica in zver.
Disney je Dumba, enega svojih najkrajših filmov (traja 64 minut), za 950.000 dolarjev posnel leta 1941. Zgodbo, ki je postala četrta klasika tega studia, so zasnovali na pravljici Helen Aberson. Film, s katerim so skušali odpraviti finančni polom leto starejše Fantasie, je v blagajno prinesel 1,6 milijona dolarjev.