McLaglen je bil eden redkih filmarjev, ki so v svoji karieri režirali tako Clinta Eastwooda kot tudi Johna Wayna. Foto:
McLaglen je bil eden redkih filmarjev, ki so v svoji karieri režirali tako Clinta Eastwooda kot tudi Johna Wayna. Foto:

Enega najslavnejših obrazov starega Hollywooda je McLaglen med drugim režiral v filmih McLintock!, The Undefeated, Chisum, Cahill US Marshal in Hellfighters.

Film mu je bil položen v zibko
McLagen, čigar kariera je trajala od petdesetih let prejšnjega stoletja pa vse do začetka devetdesetih, je bil sin nekdanjega boksarja in z oskarjem okronanega britanskega igralca Victorja McLaglena. Andrew se je sicer rodil v Londonu, a odraščal v Hollywoodu, kjer je očeta večkrat spremljal na snemanja. Režije se je iz prve roke učil od velikanov, kakršen je bil John Ford, ki mu je naposled dal tudi službo pomočnika režiserja pri filmu The Quiet Man.

McLaglen je pozneje svojega očeta režiral v The Abductors (1957), zanj pa so pred kamero stopili tudi veliki zvezdniki, denimo Kirk Douglas (The Way West), Charlton Heston (The Last Hard Men) in Gregory Peck (The Sea Wolves). Leta 1978 sta Richard Burton in Roger Moore v The Wild Geese igrala plačanca v Afriki.

V njegovi filmografiji velja izpostaviti še komedijo Fools' Parade, film The Ballad of Josie z Doris Day v glavni vlogi, Saharo z Brooke Shields in Something Big z Deanom Martinom. Obenem je režiral tudi več epizod antologijskih televizijskih vesternov Gunsmoke, Rawhide in Have Gun - Will Travel. Njegov zadnji večji film je bil leta 1989 Return from the River Kwai.