Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 49 glasov Ocenite to novico!
Merly Streep
Politično angažirani govor Meryl Streep je bil eden od najodmevnejših trenutkov sicer precej neizrazite podelitve zlatih globusov. Foto: Reuters
Novoizvoljenemu predsedniku je Merly Streep, čeprav ga ni omenila z imenom, očitno prišla do živega. (Klik za povečavo). Foto: Twitter
Robert de Niro
Robert de Niro: "Enakega mnenja sem o zgagah in nasilnežih. Dovolj je dovolj." Foto: Reuters

Dodaj v

Dvoboj Trumpa proti "precenjeni" Meryl Streep sprožil tviteraški plaz

Streepovo je podprl tudi George Clooney
10. januar 2017 ob 09:50
Los Angeles - MMC RTV SLO

Donald Trump je ventil za svoj gnev spet našel na Twitterju: trikratno oskarjevko Meryl Streep je okrcal kot "precenjeno igralko", ker ga je na muho vzela v svojem zahvalnem govoru ob prejemu zlatega globusa za življenjsko delo. Streepova v nagovoru Trumpa sicer ni omenila poimensko.

V zahvalnem govoru za nagrado Cecila B. DeMilla se je Streepova spomnila, kako šokirana je bila, ko je Trump na eni od svojih tiskovnih konferenc v predvolilnem boju s kriljenjem karikirano oponašal invalidnega novinarja Serga F. Kovaleskega.

"Ko se veselje do poniževanja zgleduje po nekom, ki je zelo vpliven in na očeh javnosti, taka mentaliteta pricurlja do vsakega posameznika," je izjavila ena najbolj spoštovanih igralk svoje generacije.

Trump se je najprej odzval v telefonski izjavi za New York Times, v kateri se je Meryl posmehnil kot "Hillaryjini oboževalki" in poudaril, da novinarja ni oponašal. "Ljudje kar naprej govorijo, da sem se skušal rogati novinarjevi invalidnosti – kot da bi Merly Streep in podobni lahko brali moje misli – pa tega sploh nisem počel."

Svoje stališče je novoizvoljeni predsednik podčrtal še v seriji tvitov, v katerih se je med drugim pritožil, da ga "napada ena najbolj precenjenih igralk v Hollywoodu, čeprav ga sploh ne pozna". "Še stotič, novinarju sem samo nakazal kačeplazenje, ko je popolnoma spremenil 16 let staro zgodbo, da sem bil jaz videti slabše."

Predsednik vsemu mogočemu rad očita "precenjenost"
Trumpov odziv seveda ni bil neko silno presenečenje, vključno z njegovo izbiro besed: komičarka Dana Schwartz je že več ur prej tvitnila, da "komaj čaka, da bo Donald Trump začel tvitati o tem, kako precenjena je Meryl Streep".

Predsednikova jeza je bila iztočnica za vznik trenda #ThingsTrumpThinksAreOverrated (Stvari, ki se Trumpu zdijo precenjene), s katerim so ljudje naštevali teme, ki jih je v preteklosti že kdaj dajal v nič. "Biti vojni junak", je predlagal nekdo. "Zakoni proti nepotizmu," je bila prav tako očitna domislica. Na seznamu so se znašli še "muzikal Hamilton", "ameriške obveščevalne službe" in tako dalje.

Clooney in De Niro sta izbrala stran
Na stran kolegice je stopila že vrsta igralskih avtoritet Hollywooda, med njimi tudi George Clooney. Na predstavitvi novega Netflixovega dokumentarca White Helmets, ki spremlja prizadevanja humanitarnih delavcev v Siriji, je pripomnil: "Ali ne bi mogel biti zaposlen z vodenjem države? Nisem volil zanj, ne podpiram ga in mislim, da je bila odločitev zanj napačna."

"Na tej točki moramo držati pesti, da ne bo vsega uničil. Vsi moramo upati, da se bo solidno odrezal, kajti če ZDA spodleti, se bodo dogajale res grozne reči. Zato morate vsi navijati zanj."

Pismo podpore je Streepovi poslal tudi Robert de Niro. "Kar si rekla, je bilo super. Treba je bilo povedati, in ti si to povedala čudovito. Ogromno spoštovanja imam do tega, kar si naredila v trenutku, ko se je svet poklanjal tvojim dosežkom. Enakega mnenja sem o zgagah in nasilnežih. Dovolj je dovolj."

Je Hollywood povzročil več škode kot koristi?
Seveda pa obstaja tudi druga plat medalje. Meghan McCain, hčerka republikanskega senatorja Johna McCaina, je svoj dvom o hollywoodskem pristopu k opoziciji ubesedila takole: "Točno zaradi stvari, kakršna je govor Meryl Streep, je Trump zmagal. Če ljudje v Hollywoodu ne bodo začeli dojemati, kako in zakaj, mu bodo pomagali še do enega mandata."

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
juk
# 10.01.2017 ob 10:07
Moram priznati da ne vem kaj ima Trump z zlatimi globusi. Zakaj je igralka čutila potrebo po politizaciji?
Sebastjan666
# 10.01.2017 ob 10:14
Na stran kolegice je stopila že vrsta igralskih avtoritet Hollywooda, med njimi denimo George Clooney.

A to je tisti Clooney, ki je zaposlen pri CFRu - in tako dela neposredno za elite, ki vladajo ZDA in EUju in delu Azije in ki so skupaj s svojimi prijatelji iz arabskih monarhij najbolj odgovorni za vojne in begunce in reveže po svetu v imenu korporatizma in globalizma.
Njemu enaka je še ena predstavnica Hollywooda, tudi članica CFRa in UNa - Angelina Jolie s svojo sprevrženo vlogo humanitarke.

'Humanitarci', ki jih plačujejo zločinci in globalisti (kako si že pravijo - filantropi), da prodajajo pravljice in (neo)liberalizem naivnežem in izkoriščajo bedo ljudi in zavajajo javnost.

No, glede na to, koga podpira Merly Streep - Clintotnovo - tudi pripadnico CFRa, je povedala vse o svojih dobrih namerah.
zamudnik
# 10.01.2017 ob 10:30
Donald Trump je ventil za svoj gnev spet našel /.../

KJe je novinarski profesionalizem ali vsaj občutek za realnost? A se pri nas na FDV-ju poučuje, da mora novinar vsak članek premazati s svojimi čustvi in nazori?

Kolikor situacije s Trumpom vidim sam, je gneva polno v vseh, ki ga ob vsaki priložnosti napadajo. On pač samo odgovori, ponavadi kratko in jedrnato.

Da ne bo pomote: sam sem velik ljubitelj igralske umetnosti Meeryl Streep. A v treznem presojanju trde življenjske stvarnosti se igralci žal ne znajdejo najbolje.
Aj Kju
# 10.01.2017 ob 10:21
Hollywood si je čisto sam kriv, da je prišlo do te situacije. Samo peščica igralcev je podprlo Bernieja. Tako radi poudarjajo solidarnost in enakost med ljudmi... potem pa podprejo Hillary!? (in še to večina samo zaradi tega ker je ženska (kot da je to del kompetence)!?)

In to kar je povedala McCainova hčerka je čisto res. S takimi izjavami mu bodo pomagali še do enega mandata.
Untamle
# 10.01.2017 ob 10:17
Donald Trump je ventil za svoj gnev spet našel na Twitterju:

Če je kdo ventiliral svoj gnev, potem je bil to Streepova - kaj ima podelitev filmskih nagrad s politiko? Sem mislil da je za to že izkoristila vse šanse pred volitvami, ampak sago očitno nadaljuje.

Ni ga imenovala imensko?
- Streepova v nagovoru Trumpa sicer ni omenila poimensko
- je Streepova spomnila, kako šokirana je bila, ko je Trump...
Emil in
# 10.01.2017 ob 10:04
Če kdo ni precenjen, je pa to Meryl Streep....

Trump naj naroči svojim svetovalcem novo listo obkladanj, ker ta je že znucana.
Blue-Star
# 10.01.2017 ob 10:56
Ne clooney, Trump ne bo vsega uničil, to je storil že tvoj boy obama!
rooster
# 10.01.2017 ob 10:47
Kako so ob njenem govoru z očmi zavijali Mel Gibson, Vince Vaughn, Colin Farrell.

Neprecenljivo : )
skoviik
# 10.01.2017 ob 10:37
jaz ne vem zakaj gre Sloveniji tako slabo. Ko prebiram komentarje na MMC-ju vidim, da smo Slovenci sami genijalci. Vsak zna vse, ...smo najboljši igralci, mehaniki, športniki, trenerji, strokovnjaki za globalno ogrevanje, strkovnjaki za energijo, naravo...
...ampak res, zakaj nam gre tako slabo? saj smo pametni, najpametnejši celo! vse znamo sodit, kaj je prav, kaj ne, kaj je narobe, kaj je dobro, kaj je zlo...zakaj, zakaj, zakaj nam gre slabo?
velenjcan
# 10.01.2017 ob 10:01
White Helmets, ki spremlja napore humanitarnih delavcev v Siriji,

fake news. Ali pa so mogoče pokazali, kako pripravljajo za snemanje deklico - domnevno žrtev, z makeupom ipd.?
fah-q
# 10.01.2017 ob 11:24
No, je precenjena, sicer ena najmanj precenjenih (je ena boljših in pogosto celo manj plačana od kakih totalnih bukslov) ampak celoten hollywood je konkretno precenjen. no, sej trump je tudi precenjen...

ps-ne štekam zakaj tak problem ker ni zmagala Hillary-izbor je bil itak katatstrofa, in Hillary je bila še največja. še steinova, za katero sem smatral, da je najbolša kandidatka se je izkazala kot nekredibilna... cele zda pa eu z nami vred bi morali na lekcijo o demokraciji k islandcem.
Rotom
# 10.01.2017 ob 11:31
Obami so podeljevali Nobelovo nagrado še preden je prevzel predsedniški stolček,
Trumpa pa obsojajo in blatijo še preden je sploh stopil v Belo hišo.
Kako plehko! Kako ne-zvezdno!
shadyman
# 10.01.2017 ob 11:19
De Niro naj se že spoka počasi v penzijo ... tako kot že nekaj let ni posnel spodobnega filma, tudi že nekaj let ni povedal kaj pametnega.
Janezski
# 10.01.2017 ob 10:21
En predsednik kao "najpomembnejše" države se gre neko takole tvitanje.
el kondor prevc
# 10.01.2017 ob 12:01
Tile bogataški v oblakih živeči, zadrogirani in z realnostjo skregani hollywoodarji so najbolj glasni glede migracij, zidov, žic... Na ves glas kričijo, odprimo jim vrata, za vse je prostor.

Sami pa živijo v ograjenih soseskah z popolnoma ograjenimi hišami z visokimi zidovi, rastlinjem, z svojo policijo in videonadzorom. Kakšna hipokrizija.

Vsak ima po 15 kopalnic, 20 spalnic, kopajo se v milijonih. Tile vsi skupaj bi lahko gostili, nahranili in vklučili v družbo kar precej migrantov iz BV.
JANEZ BLOND
# 10.01.2017 ob 12:16
Zveznikov kot so Meryl Streep in podobnih ni treba jemati resno, ker bodo rekli in naredili vse, da bodo izpadli dobri.

Lep primer so migracije. Zvezdniki in politiki podpirajo migracije čeprav vedo, da oni ne bodo imeli NIKOLI nobenega opravka z njimi, ker oni živijo v bogatih belskih ulicah in njihovi otroci hodijo v zasebne šole, ki ne bodo nikoli imeli opravka z otroci, ki so migrirali.
Lord Vader9
# 10.01.2017 ob 11:29
Zakaj niso vsi hollywoodski pametnjakoviči že v Kanadi???
WeeBay
# 10.01.2017 ob 11:22
shadyman

A ni obljubil da se bo odselil če zmaga Trump? Mislim da je čas da spakira pa še overrated Meryl naj vzame s seboj.
nevem
# 10.01.2017 ob 12:11
Kot igralko Meryl Streep zelo cenim. Če pa že mora za vsako ceno v javnosti komentirati vsako Trumpovo nebulozo, ki jih je resda kar nekaj, bi bilo prav, da bi komentirala tudi kaj TAKŠNEGA. Kar je pri fenomenu Trump bistveno. Stopiti na prste tistim, katerim nihče ne upa. In mislim, da si kaj takega ne bi upala privoščiti niti Streepova, niti de Niro. Saj so preveč vpeti v sistem, ki jih v bistvu goji in plačuje.
bleeeee
# 10.01.2017 ob 10:50
Glede na to, kako zelo prezira politično korektnost, je Trump prekleto občutljiv, kadar svoja (iskrena) mnenja o njem izražajo drugi.
Seesaw
# 10.01.2017 ob 10:42
Donald Trump: "Meryl Streep is excellent; she's a fine person, too." (2015)

Donald Trump: "Meryl Streep, one of the most over-rated actresses in Hollywood, doesn't know me but attacked last night at the Golden Globes. She is a....." (2017)

Razvajeno dete.
lukace5
# 10.01.2017 ob 12:06
Trump bi moral Hollywood popolnoma ignorirati. Od vsega začetka so bili proti njemu, snemali so videe, oglase, nagovarjali volilce pa jim še vedno ni uspelo. To pomeni, da so pri volilcih precej manj vplivni kot si mislijo in njihovo mnjenje ni pomembno. Tega bi se moral zavedati tudi Trump, se vzdržati reakcij in potem bodo tudi takšni komentarji "zvezdnikov" vse redkejši, saj se okoli tega ne bo več dvigoval prah.

Je pa po drugi strani smešno, kako Hollywood moralizira o Trumpu medtem ko je prav ta segment družbe najbolj nemoralen in z realnim svetom nima skoraj nič skupnega.
haby992
# 10.01.2017 ob 12:12
Zanimivo.. Bolj se obregajo v Trumpove izjave, ki so seveda ostre, ampak tolko bolj pomembno resnične, kot pa v kriminalna dejanja Clintonov.. Noro kako bi ljudje raje meli vojnega zločinca in lažnjivca na oblasti, kot pa človeka, ki govori resnico in s tem pač koga kdaj prizadene.. Ne razumem tega res..
rooster
# 10.01.2017 ob 11:29
Mel Gibson, ekonomski migrant, Vince Vaughn, potomec bližnjevzhodnjakinje, Colin Farrell, terorist pardon IRA pardon Irec!

In v čem je problem?
rooster
# 10.01.2017 ob 10:58
Mel Gibson, Vince Vaughn, Colin Farrell,... so si najbrž mislili: WTF am i listening to?
no72
# 10.01.2017 ob 12:40
MMC smešni ste že s temi dolgočasnimi, nepomembnimi "novicami", ki imajo ponovno in ponovno na zatožno klop po vsaki sili riniti Trumpa.......
bleeeee
# 10.01.2017 ob 11:27
Še stotič, novinarju sem samo nakazal kačeplazenje, ko je popolnoma spremenil 16 let staro zgodbo, da sem bil jaz videti slabše.

Verjetno klečeplazenje?
Blue-Star
# 10.01.2017 ob 11:02
Meryl Streep je carica.
Pravilno da se igralci in umetniki tudi javno izpostavijo za pomembne stvari, saj niso lutke, imajo svoje mnenje.
A ni demokratično ga povedat?

Ni carica, ampak lažnivka, tisto da se je norčeval iz invalidnosti je laž. To samo zato da ščuva folk proti njemu, isto delajo pri nas.
JANEZ BLOND
# 10.01.2017 ob 12:13
Nikec3
# 10.01.2017 ob 11:04
Moram priznati da ne vem kaj ima Trump z zlatimi globusi. Zakaj je igralka čutila potrebo po politizaciji?

V svobodni državi lahko govori kar hoče.
Nikec3
# 10.01.2017 ob 11:03
Seveda pa obstaja tudi druga plat medalje. Meghan McCain, hčerka republikanskega senatorja Johna McCaina, je svoj dvom o hollywoodskem pristopu k opoziciji ubesedila takole: "Točno zaradi stvari, kakršna je govor Meryl Streep, je Trump zmagal. Če ljudje v Hollywoodu ne bodo začeli dojemati, kako in zakaj, mu bodo pomagali še do enega mandata."

Sej to ni druga plat medalje. Zgornji zapis namreč ne pove, če avtorica Trumpa podpira ali ne.
Es
# 10.01.2017 ob 10:05
Ponovno tipično enostranski članek. Kot da bi se "twitteraši" spravili samo na Trumpa. Drugače pa že većkrat viden Hollywoodski napad. Solzav napihnjen izliv čustev. Res mislijo, da so mali Bogovi tile igralci in igralke in da je vedno in povsod primeren prostor za zlivanje gnojnice po njihovem zaostalih hudobnih desničarjih.
h123
# 10.01.2017 ob 13:09
Igralka lahko rece kar ji pac pase. Zato pa imamo svobodo. Je pa zaskrblivo (na zalost, ne presenetljivo), da se bodoci predsednik, ni mogel vzdrzati komentarja.
ikn1
# 10.01.2017 ob 12:44
Se še niso izselili kot so obljubljali?
borut-blas
# 10.01.2017 ob 12:42
holivud je ves močno precenjen
ti prebogati igralci mislijo da so kaj vredni, so pa le reklamni pajaci za propagando , kako je amerika nekaj svetega in ameriške vrednote nekaj največjega v zgodovini človeštva
trump je lepo nategnil vso to precenjeno elito, tako politike kot medije in holivud, ki je v kompaniji mislila da je nepremagljiva
Zaza
# 10.01.2017 ob 12:33
Seveda je cloony stopil na njeno stran mu je arabka zabičala drugače pa bo ob obilo denarja veš ločitev je v Ameriki draga stvar.
vnk
# 10.01.2017 ob 11:51
Sedaj so že tviti iz Hollywooda novica za prvo stran, kera žalost.
ssissaj
# 10.01.2017 ob 11:35
hahahaha rtv na najeno stran je stopila vrsta "avtoritet" hahahah sej zato pa je tko k poslušamo avtoritet ala cloony ,de niro...pa to nemoreš verjet zdej je pom,ebno kaj pove en cloony pa ne me basat...a ste vi novinarji čist zglajzal!!
Lord Vader9
# 10.01.2017 ob 11:30
Predsednikova jeza je bila iztočnica za vznik trenda #ThingsTrumpThinksAreOverrated (Stvari, ki se Trumpu zdijo precenjene)

Kanada?????
G.Bruno
# 10.01.2017 ob 11:14
WeeBay
Nihče si ne zasluži 30 zlatih globusov.

Razen, če bi jih podeljevali za bedaste twitte. Potem je Donald Duck absolutni favorit.
rooster
# 10.01.2017 ob 11:06
Pravilno da se igralci in umetniki tudi javno izpostavijo za pomembne stvari, saj niso lutke, imajo svoje mnenje.

Ja, nekateri so lutke obstoječega esteblišmenta. Ali pa delujejo skupaj z njim.
KovacevaKobila
# 10.01.2017 ob 14:54
v treznem presojanju trde življenjske stvarnosti se igralci žal ne znajdejo najbolje.
...
tisto da se je norčeval iz invalidnosti je laž. To samo zato da ščuva folk proti njemu, isto delajo pri nas.


Heh, kdo bi si mislil. Slovenci se še zmeraj nismo sposobni upreti šarmu samooklicanih državnikov, ki s celim svetom obračunavajo preko Twitterja.

holivud je ves močno precenjen
ti prebogati igralci mislijo da so kaj vredni, so pa le reklamni pajaci za propagando , kako je amerika nekaj svetega in ameriške vrednote nekaj največjega v zgodovini človeštva


Za razliko od bogatuna, ki napoveduje, da bo Ameriko naredil 'spet veliko'?
gesan
# 10.01.2017 ob 14:05
Janezski
# 10.01.2017 ob 10:21
Prijavi neprimerno vsebino
En predsednik kao "najpomembnejše" države se gre neko takole tvitanje.
...........................
Naravnost iz peskovnika za mobiipračko.
JANEZ BLOND
# 10.01.2017 ob 12:12


Mel in Vinde legende ;)
k500
# 10.01.2017 ob 12:05
Meryl Streep bo igrala v drugem delu white helmets doktarico, katera rešuje življenja v bolnišnici v idlip-u medtem ko jih rusi in "režimski sile" bombardirajo.

samo trump, rusi, saa so jim mal začeli pokvarjat načrte o filmu, sponzorji za film so začeli bežati, na terenu jim tudi zmanjkuje statistov, skrbi jo izpad dohodka, vse kar se ji je nabralo na duši, je potem povedala v tem čustvenem govoru.
WeeBay
# 10.01.2017 ob 11:38
Katastrofalen članek ki ponovno zavaja.

Lord Vader9
# 10.01.2017 ob 11:33
©rooster
In v čem je problem?

Združeni levičar hoče enačiti omenjeno trojico z 1 mio doktorjev in inženirjev, ki so pred kratkim prispeli v EU!
WeeBay
# 10.01.2017 ob 11:33
V zahvalnem govoru za nagrado Cecila B. DeMilla se je Streepova spomnila, kako šokirana je bila, ko je Trump na eni od svojih tiskovnih konferenc v predvolilnem boju s kriljenjem karikirano oponašal invalidnega novinarja Serga F. Kovaleskega.

Mater kako grdo laže. Dokaz da je to čista laž!!!!!

100% proof Trump did NOT mock a reporter's disability — made same gesture about a flustered CruzTrumpa popolnoma razumem saj se je Meryl grdo zlagala. Hinavščina ne pozna meja. Seveda ne smemo pozabiti da je bila Meryl velika podpornica Hillary Clinton.
Jarik
# 10.01.2017 ob 15:00
ikn1 10.01.2017 ob 13:33
"Komentar Jarika razkriva vso bedo modernega levičarstva.
Govori o deformacijah družbe, medtem pa niti ne omeni večmiljonske plače igralcev kot eno izmed teh, saj so Meryl, Clooney, in De Niro "carji". Ne razume niti, da je hollywood predvsem biznis in..."

Jaz sem očitno živel v napačnem prepričanju da v Hollywoodi delajo volunterji in društva (v javnem interesu), tak, da se koljegu Iknu1 iz srca zahvaljujem za svetlobo, ki sem jo zagledal prebirajoč njegovo čudovito razlago.
Se mu pa opravičujem, če se je videl v vlogi desničarja, verjetno tistega orto....
(se pa te, desničarji niso slabi ljudje, jaz tudi pišem z desnico, tak da vem kak je to...)
pašeresje
# 10.01.2017 ob 12:41
zakaj neki bi nam igralci morali soliti pamet glede politike?
Kazalo