Nahrani me z besedami je družinska drama, v kateri igrata oče in sin Cavazza. Foto: Kolosej
Nahrani me z besedami je družinska drama, v kateri igrata oče in sin Cavazza. Foto: Kolosej

Do nedelje se bo zvrstilo več filmskih projekcij, predavanj in predstavitev. Vse predstave in spremljevalni dogodki na letošnjem festivalu bodo za obiskovalce brezplačni.

Še pred večernim slovesnim odprtjem festivala s predstavitvijo fotografske razstave Alenke Slavinec in projekcijo Turkovega celovečerca bo imel predsednik republike Danilo Türk nagovor na Tartinijevem trgu.

V petek bo Veronika Dvoračkova občinstvo popeljala v zanimiv svet scenarijev, pisanja in razvijanja novih filmskih idej, svojo zgodbo pa bo predstavil tudi Czaba Bollok. Ta dan bodo sicer na sporedu trije filmi: Mlada noč, Preden umrem in Gangsterska zgodba, napovedujejo organizatorji.

Festivalski katalog si oglejte tukaj.
V soboto se bodo zvrstile projekcije matineje Mali volkodlak Dolfi ter še treh filmov: Razglasitev vojne, Terezina Krivsa in Hipnotizer. Na vrsti bo tudi predavanje predstavnika Mediterranean Film Institute Giovannija Robbiana.

Zadnji dan festivala bodo najprej predvajali sinhronizirano risanko Božičkov vajenec ter še zadnji trije filmi tekmovalnega programa Kauwboy, Otroci Sarajeva in Vsi v naši družini. Festival bo v večernih urah sklenil svojo zgodbo s podelitvijo nagrad.