Trikratni oskarjevki Meryl Streep verjetno ni treba dokazovati, da je za kak filmski žanr
Trikratni oskarjevki Meryl Streep verjetno ni treba dokazovati, da je za kak filmski žanr "predobra". Foto:

Filmski blog Deadline poroča, da je Lerner za bolgarski časopis Standart potrdil, da se pogaja z vsemi tremi naštetimi igralkami - ki imajo konec koncev izkušnje tudi z akcijskimi filmi. Diazova je brcala v Charliejevih angelčkih in s Tomom Cruisom v filmu Knight & Day, Jovovicheva je zaščitna znamka franšize Resident Evil, kameleonska Streepova pa se je žanru morda še najbolj približala z raftanjem v psihološkem trilerju Divja reka. (Vseeno je bila tista vloga več stopničk oddaljena od žanra Plačancev in izbira Streepove je dosti bolj nepričakovana kot omemba drugih dveh igralk; prav tako logični izbiri bi bili denimo Sigourney Weaver ali Geena Davis.)

Lerner, ki je od srede osemdesetih dalje sodeloval pri nastanku več kot 200 filmov, pravi, da išče žensko, ki bi film režirala, in da do takrat uradno ne bo zasedel glavnih vlog.

Scenarij za film sta napisali Karen McCullah Lutz in Kirsten Smith, ki sta se dokazali z Blondinko s Harvarda in komedijo 10 Things I Hate About You. Je pa res, da projekt, o katerem se je prvič pisalo pred enim letom, v vmesnem času ni dočakal kakega bistvenega napredka.