Oskar ni med kandidati za otrokovo ime ... Foto: EPA
Oskar ni med kandidati za otrokovo ime ... Foto: EPA
Ustvarjalci zmagovalnega dokumentarnega filma
Francozi so se pošalili iz gostov. Foto: EPA

Za nekaj zanimivih je poskrbel voditelj podelitve Jon Stewart, ki je marsikatero pikro povedal o novinarjih, politikih in igralcih. Tako je gledalce obvestil, da Björk ne bo, ker se je oblačila v posebej slovesno obleko, a jo je nato ustrelil Dick Cheney. Zaradi nosečnosti je bila še posebne pozornosti deležna dobitnica nagrade za najboljšo stransko žensko vlogo Rachel Weisz, ki so jo vprašali o otrokovem imenu. "Se še odločam, ampak Oskarja ni med njimi," je dejala igralka, nagrajena za vlogo v Zvestem vrtnarju.

Dvomeča Clooney in Keira
George Clooney je po osvojitvi oskarja za najboljšo stransko moško vlogo dejal, da ni pripravil posebnega govora, saj je bil prepričan, da imajo ostali štirje nominiranci več možnosti. Podobno je sklepala tudi Keira Knightley, ki je dvomila o svojem uspehu, in dvom se je izkazal za upravičenega, saj ji ni bilo treba po nagrado. Ob Clooneyja pa se je obregnil dobitnik oskarja za najboljšo masko Howard Berman, ki si je nagrado prislužil za film Zgodbe iz Narnije. "Vesel sem, da se Clooney ne ukvarja tudi z masko. Tako se je vse lepo izteklo," je spomnil na dejstvo, da je bil igralec nominiran v treh različnih kategorijah za dva filma.

Poklon pingvinom
Dobršno mero humorja pa so pokazali ustvarjalci zmagovalnega dokumentarnega filma Popotovanje cesarskega pingvina. "Ko vas gledam, kako ste vsi danes v frakih, je, kot bi še enkrat gledal film. Hvala vam za ta poklon," so se obiskovalcem podelitve zahvalili Francozi.

Skromna Dolly
Dolly Parton je bila vesela že, da pri svojih letih sploh še ustvarja. Nominiranka za pesem Travellin' Thru iz filma Transamerica je dejala, da je odlično, kako je lahko v tem življenjskem obdobju še v pogonu in kako je lepo, ko te ljudje še vedno cenijo. Podobnih izjav ustvarjalcev, ki so ostali pri nominaciji, je bilo tudi letos dovolj, prav tako vsakovrstnih zahval.

Vsi ne morejo v ZDA
Med zanimivejšimi je bil zahvalni govor Martina McDonagha, dobitnika oskarja za kratki film Six Shooter. "Rad bi se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri nastajanju filma, še posebej Brendanu Gleesonu in Ruaidhriju Conroyu. In, Ruaidhri, žal mi je, da nocoj ne moreš biti z nami, toda upam, da ti bodo naslednjič dovolili v državo," je navedel razlog, zakaj ga na podelitvi ni bilo.