Film
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 7 glasov Ocenite to novico!
Comic-Con
Demogorgon je seveda neizrekljiva pošast iz vzporedne resničnosti, ki terorizira mladoletne junake Netflixove serije Stranger Things, ki se je izkazala za enega največjih hitov zadnjega leta. Na fotografiji niti ni kakšna uradna maskota, ampak samo zelo navdušen oboževalec v preobleki. Foto: AP
Colin Firth
Prvi festivalski dan je studio začel s predstavitvijo vohunske komedije Kingsman: The Golden Circle, ki sta jo v San Diegu zastopala Colin Firth in Halle Berry. Foto: Reuters
Comic-Con
Zombiji so ena izmed večnih rdečih niti Comic-Cona, predvsem zaradi priljubljenosti serije Živi mrtveci. Foto: AP
Comic-Con
Norišnica otvoritvenega dneva Comic-Cona. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Demogorgoni, Batmani in zombiji preplavili Comic-Con

Romarsko središče za ljubitelje stripov, znanstvene fantastike, fantazije ...
21. julij 2017 ob 18:43
San Diego - MMC RTV SLO, Reuters

Po San Diegu se v teh dneh zombiji iz Živih mrtvecev umikajo zmajem iz Westerosa, humanoidni roboti iz Westworlda pa srečujejo grozljive Demogorgone iz serije Stranger Things. Napočil je namreč čas za tradicionalni Comic-Con.

Štiridnevne konvencije "nerdovskih" in popkulturnih navdušencev, znana kot Comic-Con, so letos največji filmski studii veliko manj kot v prejšnjih letih izkoristili za predstavljanje napovedanih blockbusterjev in novih epizod filmskih franšiz. Namesto tega se prireditev tokrat bolj osredotoča na projekte, ki so neposredno povezani z najrazličnejšimi bazami oboževalcev na Comic-Conu.

San Diego se je v četrtek za štiri dni spremenil predvsem v meko za ponudnike televizijskih serij, ki že imajo množico fanatičnih sledilcev (in še čisto svežih nominacij za emmyje), a jih je še treba navdušiti za nove sezone.

Barometer sprememb v popkulturi
Konvencija, na katero se povprečno zgrne vsaj sto tisoč udeležencev, je v zadnjih letih postala dragoceno orodje za Hollywood, ko je treba vzbuditi zanimanje za kar koli pač prodajajo v prihajajočih mesecih. Kaj se je torej spremenilo? Na letošnji konvenciji bodo namreč nove filme predstavili samo trije veliki studii - Fox, Warner in Disney - in en nov prišlek (Netflix kot ponudnik igranih celovečercev), kar je drastično manj kot v preteklosti. Še pred petimi leti se je denimo v povezavi s konvencijo govorilo samo o superjunakih in njihovih filmih.

Večno rivalstvo: Marvel proti DC Comics
Studio Warner Bros. velike upe polaga v svojo predstavitev novega Iztrebljevalca (Blade Runner 2049), prihajajo pa tudi ekipe srhljivke Ready Player One in pa seveda odred junakov stripov DC Comics, ki jih Warner ekranizira. Na drugi strani jim konkurirajo Marvelovi superjunaki pod okriljem Disneyja.

"Studii polagajo več teže na kakovost kot na količino," optimistično napoveduje Darren Franich, ki o prireditvi poroča za Entertainment Weekly. "Predstavili bodo manj filmov, ampak za tiste, ki prihajajo, je na kocki veliko. Če se dobro odrežejo na Comic-Conu, to pomeni, da se bo dalo ustvariti zanimanje zanje."

Prvi festivalski dan je studio začel s predstavitvijo vohunske komedije Kingsman: The Golden Circle, ki sta jo v San Diegu zastopala Colin Firth in Halle Berry. "Res dobiš občutek, da je Comic-Con popolnoma v domeni oboževalcev," je komentiral Firth. "Najbrž nisem bil še v nobenem okolju, kjer bi ljubezen do materiala imela tako zelo pomembno vlogo."

Mitska Dvorana H
Prav gorečnost oboževalcev je leta 2012 prepričala organizatorje, da so prvič v zgodovini vrata oblegane Dvorane H, najprestižnejše lokacije na konvenciji, prvič odprli tudi za TV-serije. Takrat so bili izbranci fantazijska saga Igra prestolov, zombijada Živi mrtveci in "piflarska" humoristična nanizanka Veliki pokovci. Pred tem je bil avditorij, v katerega se lahko zgnete 6.500 slušateljev, tradicionalno rezerviran za hollywoodske zvezdnike prve kategorije. Oboževalci po navadi prespijo pred vhodom, da si zagotovijo svoj sedež na predstavitvah.

In prav v dvorani H se bodo v soboto oboževalcem predstavili mladi zvezdniki Netflixove senzacije Stranger Things - sicer skoraj okroglo leto dni po tem, ko je nadaljevanka "predvsem po zaslugi strasti oboževalcev", kot se je izrazil producent Shawn Levy, postala takšna senzacija. "Comic-Con je takšno vrelišče strastnih oboževalcev, da se nam zdi naravno okolje za franšizo Stranger Things."

Ni več dovolj, da v San Diego pripelješ samo zvezdnike
Studii si izmišljajo vedno nove "interaktivne" pristope k promociji: Warner Bros. letos predstavlja izkušnjo virtualne resničnosti, ki napoveduje Iztrebljevalca, HBO-jevci so zgradili futurističen tematski park Westworlda, Netflix pa bo nočne more hranil s kuliso "Narobe sveta" (Upside Down), grozljive vzporedne resničnosti iz Stranger Things.

"Kar velik podvig je, da prideš na Comic-Con in vložiš svoj čas ter denar v to skrajno intenzivno okolje," se zaveda Levy. "Oboževalce bi radi nagradili z nečim posebnim."

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
ishgilliath
# 22.07.2017 ob 12:52
Miham
Kaj pa ko bi ti raje svoj cas namenil delanju otrok in ohranjanju prihodnjih generacij, namesto da pod novicami ki te sploh ne zanimajo tezis folku, ki ti nic noce?
7up
# 22.07.2017 ob 08:50
Navadno se s otroki drugih največ ukvarjajo tisti, ki svojih nimajo,...

Sploh pa je v Aziji prebivalcev preveč,... za zemljo so manjše generacije samo dobrodošle.
ennui
# 22.07.2017 ob 10:11
Oh, robotek za premikanje masla je tudi tam :)
rastislav
# 21.07.2017 ob 20:15
Miham
Nekateri imajo v življenju tudi hobije!

Sicer pa zmaga drag queen Amidala :)
oziris.va
# 22.07.2017 ob 12:29
@Miham: Otroka v vozičku imaš na sliki 49/56.
paladin111
# 22.07.2017 ob 13:05
Slika 7: Astropig :-)
Miham
# 21.07.2017 ob 20:18
rastislav

"Nekateri imajo v življenju tudi hobije!"

Malo poglej statistiko, hobiji so očitno pomembnejši od naslednjih generacij...
Miham
# 21.07.2017 ob 19:57
linija najmanjšega odpora
namesto da bi delali otroke, so raje do smrti otroci
showbiznis poneumljanje je uspelo...
Kazalo