Kitajski podmladek je izrekel prisrčno dobrodošlico ameriškemu filmskemu zvezdniku. Foto: Reuters
Kitajski podmladek je izrekel prisrčno dobrodošlico ameriškemu filmskemu zvezdniku. Foto: Reuters

Seveda ne po naključju, 50-letni igralec na Daljnem vzhodu predstavlja svoj novi znanstvenofantastični triler Transcendenca. Pravzaprav je dokaj nenavadno, da v tri desetletja trajajoči karieri še ni obiskal Kitajske, zato bo zdaj poskušal zamujeno nadoknaditi tako, da se bo srečal z več predstavniki kitajske (pop)kulture.

Depp je v Peking prispel v ponedeljek, obisk poteka pod okriljem pekinškega studia DMG, ki je z ameriškima Alcon Entertainment in Warner Bros produciral Transcendenco.

Omenjeni film, zgodba o nadarjenem, a na smrt bolnem znanstveniku Willu (Depp), ki svojo zavest prenese v računalnik, s tem pa prevzame nadzor nad računalniki po vsem svetu in ogrozi obstoj človeštva, na slovenska platna prihaja vzporedno z ameriško premiero: 17. aprila.

Kot zanimivost velja omeniti še, da je bil prva izbira Wallyja Pfisterja (to je prvi režijski podvig mojstra filmske fotografije) za glavno vlogo Christian Bale, s katerim je poleg drugih projektov uspešno sodeloval tudi pri več filmih Christopherja Nolana (sem spadajo tudi vsi trije Batmani z njegovim podpisom).