Pred premiero Lost River v Cannesu je bil Ryan Gosling še dobre volje. Foto: EPA
Pred premiero Lost River v Cannesu je bil Ryan Gosling še dobre volje. Foto: EPA

Potem ko so se po premieri v Cannesu usuli zlobni tviti in ostre kritike, Lost River - v uvodu navajamo uradni opis filma - ne bo doživel predvajanja v ZDA, kjer živi in dela Ryan Gosling, sicer Kanadčan po narodnosti.

Kot poroča Variety, so se pri studiih Warner Bros. namesto tega odločili, da bodo režijski in scenaristični prvenec priljubljenega igralca izdali kar na nosilcih za ogled v domačih kinih - torej ga bo doletela usoda, pred katero trepeta vsak nadobudni filmar: "straight to video".

Film, ki nosi oznako R - zaradi nasilja in prizorov spolnosti si ga lahko mlajši od 17 let ogledajo le v družbi skrbnikov - se sicer ponaša z zvezdniško zasedbo - ne manjka niti Goslingova življenjska sopotnica Eva Mendes, pa njegova soigralka iz Drive Christina Hendricks, a fantastični triler o skrivnem podvodnem mestu z očitnimi pokloni številnim velikim filmarjem - neka kritičarka je zapisala, da gre za "grozljivo spacanko Lyncha, Refna in Edwarda Hopperja, in to na slab način" - kritiške javnosti vseeno ni prepričala.

Peter Bradshaw z Guardiana je, denimo, zapisal, da je film "kolosalno medel, brezobličen, pogosto fantastično in nepremišljeno žaljiv in na trenutke neznosno domišljav", Robbie Collin s Telegrapha pa celo, da je film "osupljivo ubog".

34-letni Gosling, ki se trenutno posveča starševstvu - pred nekaj meseci sta z Mendesovo dobila hčer Esmeraldo -, se na dogajanje še ni uradno odzval.