Emma Stone je z Woodyjem Allenom že sodelovala, lani smo jo videli v njegovi Čarovniji v mesečini. Foto: Promocijsko gradivo
Emma Stone je z Woodyjem Allenom že sodelovala, lani smo jo videli v njegovi Čarovniji v mesečini. Foto: Promocijsko gradivo

Iz produkcijske hiše Sony Pictures Classics so v javnost poslali prvo promocijsko fotografijo iz filma Irrational Man, o katerem se ve še, da v njem nastopata tudi veteranka ameriške neodvisne filmske scene Parker Posey in mladi Britanec Jamie Blackley.

Neuradni povzetek zgodbe na IMDb-ju se glasi takole: "Na kolidžu v majhnem mestu profesor filozofije (Phoenix) sredi eksistencialne krize najde nov smisel življenja, ko se zaplete v razmerje s svojo študentko (Stone)."

Naslov za svoj 51. (!) film si je Allen izposodil iz študije eksistencialne filozofije Williama Barretta, ki je izšla leta 1958 in je pomembno zaznamovala režiserjevo intelektualno življenje v 50. in 60. letih, piše Guardian. Poleg eksistencialnih vprašanj naj bi skoraj 80-letni filmar (v deveto desetletje življenja bo vstopil 1. decembra) v svoje novo delo po nekaterih govoricah vpletel še skrivnost, povezano z umorom.

Tudi o datumu premiere je veliko govoric: medtem ko nekateri namigujejo, da prihaja na platna sredi poletja, drugi šušljajo, da bodo film prikazali že maja na festivalu v Cannesu zunaj tekmovalnega programa.