Igralčevi predstavniki medijskih navedb niso potrdili, a Jack naj bi se počasi odpravljal v pokoj. Foto: EPA
Igralčevi predstavniki medijskih navedb niso potrdili, a Jack naj bi se počasi odpravljal v pokoj. Foto: EPA
Nicholson je velik košarkarski navdušenec, ki redko zamudi tekmo Jezernikov (na fotografij z nekdanjim zvezdnikom te ekipe Shaquillom O'Nealom). Foto: EPA

Nicholson, ki je ustvaril nepozabne vloge v filmih, kot so The Shining, Let nad kukavičjim gnezdom in Kitajska četrt, naj bi si vse teže zapomnil svoja besedila iz scenarijev, zato se počasi umika v ozadje, še naprej pa ga bomo videvali na tekmah njegovih ljubljenih Jezernikov, govorice iz krogov dobro obveščenih povzema britanski Telegraph.

Več kot ducat nominacij, trije oskarji
V svoji pet desetletij trajajoči karieri je Nicholson dobil ducat nominacij za oskarja za najboljšega igralca, zlati kipec pa je v roke prejel dvakrat: za Let nad kukavičjim gnezdom leta 1976 in 22 let pozneje za glavno vlogo v drami Bolje ne bo nikoli. Ima tudi oskarja za stransko vlogo v Času nežnosti, v omenjeni kategoriji je bil nominiran še trikrat. Leta 1999 je dobil nagrado Cecila B. DeMilla za življenjsko delo v okviru zlatih globusov.

Kot je v začetku letošnjega leta povedal za revijo Esquire, pa sam s svojo resnično izjemno kariero nikoli ni bil popolnoma zadovoljen, saj je velik perfekcionist: "Sprejemam odgovornost tako za svoje uspehe kot za neuspehe. A ko pogledam svoje poklicne napake, imam vedno občutek, da bi moral storiti več."

V zadnjem času naj bi padli v vodo dve njegovi glavni vlogi: ena v filmu Nebraska, ki jo je nato prevzel Bruce Dern, propadel pa je tudi projekt The Golden Age o treh upokojenih superjunakih, v katerem naj bi se Jack na platnu znašel v družbi Clinta Eastwooda in Warrena Beattyja.

Jack Nicholson ima pet otrok, starih od 21 do 49 let, rodili so se mu v razmerjih s štirimi različnimi ženskami.