Jennifer Lawrence je bila v zadnjih letih zelo aktivna pri snemanju filmov, ki zdaj postopoma prihajajo na velika platna, sama pa si bo vzela zaslužen počitek. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence je bila v zadnjih letih zelo aktivna pri snemanju filmov, ki zdaj postopoma prihajajo na velika platna, sama pa si bo vzela zaslužen počitek. Foto: Reuters

Tako je vsaj napovedal producent Harvey Weinstein. Za 23-letno igralko je snemanje znanstvenofantastične sage Igre lakote in romantične komedije Za dežjem posije sonce. Za vlogo v drugem filmu je lani prejela oskarja za glavno žensko vlogo, za najbolj želeni kipec pa se, tokrat za stransko vlogo v filmu Ameriške prevare, poteguje tudi na letošnjih oskarjih. Ali bo znova odnesla nagrado, bo znano v nedeljo.

"Jennifer je preveč prijazna in bo ljudem ustregla, zato je sprejela snemanje filma, kot so Ameriške prevare, čeprav bi lahko počivala," je dejal Weinstein. "Ko je privolila v snemanje niza filmov Igre lakote, je bila še mlajša in se ni zavedala, kako močno bo zaznamovalo njeno življenje. Vendar je profesionalka in bo to vedno ostala."

Zaradi številnih obveznosti je tako pretekli teden izpustila podelitev britanskih filmskih nagrad bafta, čeprav je na njih osvojila nagrado za najboljšo žensko stransko vlogo.

Najprej prihaja Serena
Četudi se bo Lawrenceova umaknila iz javnosti, pa bo na platnih še kako prisotna. Letos in drugo leto namreč prihajajo na velika platna nadaljevanji Iger lakote z naslovoma Igre lakote: Mockingjay (Upor) 1. del in Igre lakote: Mockingjay (Upor) 2. del ter film Men X: Days of Future Past, najprej pa jo bomo videli v glavni vlogi v filmu danske režiserke Suzanne Bier z naslovom Serena in nadaljevanju kultne komedije Butec in butec, ki ima naslov Dumb in Dumb To.