Angelina je Bradu konkurirala v moško navdahnjeni obleki iz hiše Saint Laurent z zanimivim detajlom: razvezanim metuljčkom. Foto: Reuters
Angelina je Bradu konkurirala v moško navdahnjeni obleki iz hiše Saint Laurent z zanimivim detajlom: razvezanim metuljčkom. Foto: Reuters

Pitt je na britansko "generalko za oskarje" prišel kot nominiranec, saj je kot producent (v filmu se pojavi tudi v stranski vlogi) sodeloval pri projektu Steva McQueena 12 let suženj, odšel pa kot zmagovalec, saj so epsko zgodbo o suženjstvu v Ameriki na koncu večera - dokaj pričakovano - razglasili za najboljši film leta.


Vse o dobitnikih baft preberite tukaj.

Poleg tega, da bafte po navadi dokaj točno napovedo dobitnike oskarjev, se s podelitvijo najžlahtnejših filmskih kipcev lahko kosajo tudi pri zvezdniških toaletah, saj hollywoodske lepotice oblikovalci za to priložnost "oborožijo" z (skoraj, največje adute vendarle prihranijo za oskarje) najboljšim, kar imajo ta hip ponuditi ateljeji visoke mode prestižnih modnih hiš.

Oglejte si nekaj zvezdniških oblačil z rdeče preproge na podelitvi baft v Kraljevi operi v londonskem Covent Gardnu. V vlogo "Diorjeve gospodične" se je namesto Jennifer Lawrence, ki na Otok kljub vlogi favoritke za bafto za stransko vlogo (ki jo je nato tudi dobila, v njenem imenu je kipec prevzel režiser Ameriških prevar David O. Russell) prelevila novinka Lupita Nyong'o, ki ji poleg priljubljene J. Law napovedujejo dobre možnosti za oskarja v isti kategoriji.