Will Smith in Tommy Lee Jones alias agenta J in K bosta spet brisala spomine. Foto:
Will Smith in Tommy Lee Jones alias agenta J in K bosta spet brisala spomine. Foto:
Takole (torej kot Josh Brolin) je v letu 1969 videti Agent K. Med njegovimi sodelavci je tudi Andy Warhol, ki, ko ravno ne prireja divjih zabav ali se druži s svojimi muzami, pomaga identificirati in loviti Nezemljane.

Verjetno največja popzvezdnica ta hip, Lady Gaga, in v najstnicah delirij prebujajoči Justin Bieber sta samo dve izmed presenetljivejših imen na dolgem seznamu zvezd, ki se bodo v epizodnih vlogicah pojavile v tretjem delu franšize Možje v črnem.

Režiser Barry Sonnenfeld je v nedavnem intervjuju za revijo Collider razkril, da se bosta obličji pevcev za hip prikazali na posnetkih varnostnih kamer v "nadzornem centru" Mož v črnem. Istega trika se je znanstvenofantastična komedija poslužila že v prvem delu, ko smo prek takih "varnostnih posnetkov" pravzaprav izvedeli, da so Nezemljani tudi Steven Spielberg, Danny DeVito, Sylvester Stallone in George Lucas. "Ne spomnim se več, koga smo imeli v drugem delu, ampak tukaj boste v nadzornem štabu prepoznali Lady Gaga, Tima Burtona, ki o vesoljcih najbrž ve več kot jaz, in ... poglejmo, koga še ... Justina Bieberja," je "mimogrede" navrgel Sonnenfeld.

Režiser trdi, da je v odločanju, katere zvezdnike v filmu "razkrinkati" kot vesoljce, cela znanost. "Eden izmed največjih užitkov je izbiranje, za koga boš svetu povedal, da je vesoljec. Kot prvo je izziv dobiti privoljenje teh zvezdnikov, kot drugo pa nočeš izbrati takih, ki ne bodo imeli nobenega učinka, preveč politično zaznamovanih ali takih, da čez deset let ne bo nihče več vedel, kdo so." (Morda malo manj razveseljiva implikacija te teorije je, da je Sonnenfeld ocenil, da bomo čez deset let še vedno vedeli, kdo je Justin Bieber.)

Film, katerega produkcije se je zaradi različnih zapletov precej zavlekla, v ameriške kinematografe prihaja 25. maja. Poleg Willa Smitha in Tommyja Leeja Jonesa v glavnih vlogah se lahko nadejamo še Josha Brolina, Emme Thompson, Nicole Scherzinger in drugih.

Vračamo se v 1969
V tretjem delu filma, katerega kratek odlomek so že predvajali na konferenci CinemaCon v Las Vegasu (na isti prireditvi, kjer se je dalo videti tudi prvo pokušino Hobita Petra Jacksona), Will Smith kot agent J pristane v letu 1969; njegova naloga je v 24 urah rešiti svojega partnerja, agenta K (v mlajši različici ga igra Josh Brolin) in obenem svet pred invazijo Nezemljanov.