Na sporedu bo tudi dokumentarec Aleksandrinke. Foto: MMC RTV SLO
Na sporedu bo tudi dokumentarec Aleksandrinke. Foto: MMC RTV SLO

Od danes do 10. septembra se obetajo številni slovenski filmi različnih žanrov. Projekcije se bodo začele vsak večer ob 20. uri, ko bodo predvajali del dokumentarne serije Žive legende avtorjev Matjaža Tančiča in Marka Kumerja. V primeru slabega vremena filmov ne bodo predvajali.

Uvodni film Kina v parku Tabor Nekoč je bila dežela pridnih je osnovan na podrobnih intervjujih z ljudmi iz sveta oglaševanja, medijev, civilnodružbenih gibanj in športa. Filmska zgodba na duhovit način pripoveduje o tem, kako je s pomočjo umetnosti, popkulture in oglaševanja nastajala specifična podoba Slovenije, hkrati pa dokumentira spremembe, ki so v zadnjem času pripeljale do povsem drugačnega razumevanja narodne identitete.

Na sporedu bodo filmske uspešnice
V četrtek bo na sporedu Kina Park dokumentarec Aleksandrinke Metoda Pevca, v prihodnjih dneh pa bodo med drugim predvajali še romantično komedijo Petelinji zajtrk Marka Naberšnika, dramo Vaje v objemu Metoda Pevca in dokumentarni film Jaz sem Janez Janša, eden izmed večerov pa bo posvečen projekcijam filmov mladih slovenskih režiserjev.

Kino Park, ki ga organizira kulturno društvo ProstoRož, se bo ob 10-letnici produkcijske hiše Jana Cvitkovića Stara gara sklenil z večerom njihovih kratkih filmov.