V Viba filmu bodo dobili novega direktorja. Foto:
V Viba filmu bodo dobili novega direktorja. Foto:
Kinoteka bo vrata odprla tudi novemu vodji. Foto: RTVSLO

Obe imenovani inštituciji bosta vodje dobili z javnim razpisom, na razpis za direktorja kinoteke se je prijavilo deset, na razpis za direktorja Viba filma pa enajst kandidatov. Razpisne pogoje za direktorja Viba filma so izpolnjevale štiri osebe, o vodji kinoteke pa bodo odločali prek razgovorov s primernimi kandidati.

Oba direktorja imenuje ministrstvo za kulturo
Svet Filmskega studia Viba film po odprtju vlog za mesto direktorja in izločitvi nepopolnih vlog sedaj en mesec časa, da posreduje predhodno mnenje o direktorju studia, temu pa bo sledila še odločitev ministrstva, ki bo izdalo odločbo o imenovanju direktorja.

Pristojna komisija na ministrstvu je vloge za direktorja kinoteke odprla 25. julija, po razgovorih s primernimi kandidati pa ima svet kinoteke mesec dni časa, da posreduje predhodno mnenje k izbranemu kandidatu, ki ga bo imenovalo ministrstvo.

Kinoteka - to sicer trenutno obnavljajo - je ostala brez direktorja po smrti Silvana Furlana aprila letos, Viba film pa je februarja zapustila Irena Ostrouška, nova direktorica Filmskega sklada Republike Slovenije.